HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru garáže shořela tři vozidla

Celkem šest jednotek hasičů zasahovalo krátce před půl čtvrtou odpolední, v pondělí 19.12.2022, u požáru garáže v Nýdku v okrese Frýdek-Místek. Při požáru došlo k propadnutí části střechy a shořela tři vozidla. Hasičům zásah komplikoval rozteklý benzín z jednoho z vozidel. 

Událost byla na operační středisko hasičů nahlášena v 15:24 hod. Na místo události vyjela profesionální jednotka z Třince, s nimi dobrovolné jednotky z Nýdku, Jablunkova, Bystřice, Mostů u Jablunkova a Třinec-Guty. Sníh komplikoval jednotkám příjezd, a tak hasiči museli použít na vozidlech i sněžné řetězy.

Jako první dorazili na místo události místní dobrovolní hasiči, kteří tou dobou zasahovali u jiné události. Už při jejich příjezdu byla garáž o rozměrech 5x9 metrů zcela zasažena požárem. Hasiči nasadili postupně na likvidaci požáru tři vodní proudy.

Během zásahu došlo k propadnutí poloviny střechy. Hasiči tak vedli boj s plameny pouze z venkovní části. Během zásahu, kdy se požár již podařilo dostat pod kontrolu, došlo k náhlému úniku benzínu z jednoho z vozidel a následně k opětovnému rozhoření požáru na menší ploše. Jelikož se k vozidlu nešlo dostat, rozhodl velitel zásahu o kontrolovaném vyhoření rozlitého benzínu.

Během zásahu došlo ke zranění majitele garáže, který se snažil požár před příjezdem hasičů sám uhasit. Majitel se nadýchal kouře. Hasiči mu podali k inhalaci kyslík a po příjezdu posádky záchranné služby jim majitele předali do péče. Ten byl poté převezen do nemocnice.

Po ukončení zásahu byla na místě ponechána na dohled místní dobrovolná jednotka, která prováděla kontrolu požářiště a vyhledávání skrytých ohnisek. Druhý den ráno, v úterý 20.12.2022, bylo místo události předáno zpět majiteli.

 Zásah se obešel bez zranění zasahujících hasičů, příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů z řad hasičů a policie. Škoda způsobená požárem nebyla zatím vyčíslena.

Odkazy do noveho okna

Pozar_garaze_Nydek (3)

Pozar_garaze_Nydek (3) 

Detailní náhled

Pozar_garaze_Nydek (2)

Pozar_garaze_Nydek (2) 

Detailní náhled

Pozar_garaze_Nydek (1)

Pozar_garaze_Nydek (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem