HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru garáže se vážně popálil muž, který uvnitř opravoval auto

Tři jednotky hasičů vyjely v pátek 28. března 2014 odpoledne k ohlášenému požáru garáže u obytného domu v ulici Za Vápenkou v Trutnově. 

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 14:18 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova se čtyřmi zásahovými vozidly, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města a Hajnice.
Při příjezdu hasičů na místo hořelo v jedné části dvojgaráže, kde bylo zaparkované osobní auto zn. Opel. Objekt byl přistavěn k obytnému domu pro sociálně slabší rodiny a střecha garáže sloužila jako terasa pro nájemníky domu. Uvnitř garáže muž opravoval osobní vozidlo a svítil si halogenovým svítidlem. Z palivové soustavy unikal benzin, který se rozlil po podlaze až ke svítidlu. Muž se v tu chvíli nacházel pod vozidlem. Od povrchové teploty došlo ke vznícení benzinu a následnému požáru. Muž, kterému se podařilo dostat ven utrpěl vážné popáleniny v obličeji a na těle a byl ošetřen přivolanou záchrannou službou. Následně byl letecky transportován do popáleninového centra v Praze. Hasiči evakuovali z terasy nad garáži dva nájemníky a požár uvnitř lokalizovali ve 14:51 hodin. Hasební zásah probíhal po celou dobu v dýchacích přístrojích. Díky včasnému zásahu se požár nerozšířil na druhou část garáže, kde bylo další vozidlo, skladované hořlavé látky a čtyři desetikilogramové propanbutanové lahve. Hasiči uhasili požár v 15:18 hodin. Plameny zničily opravované osobní vozidlo, došlo k poškození elektroinstalace garáže, vrata, ruční nářadí, el.nabíječka akumulátorových baterií atd. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun. 
 
Foto: stanice Trutnov
Odkazy do noveho okna

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (1)

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (1) 

Detailní náhled

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (2)

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (2) 

Detailní náhled

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (3)

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou (3) 

Detailní náhled

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou

14-03-28 Trutnov, Za Vápenkou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem