HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil nový dům

(26.10.2018) Ve 20:45 hodin vyjelo do Karolinky na Vsetínsku pět jednotek hasičů k nahlášenému požáru domu. 

Při příjezdu hasičů byl požárem zasažen celý dům. Postupně se na místo sjely dobrovolné jednotky z Karolinky, Halenkova, Velkých Karlovic, Nového Hrozenkova a profesionální jednotka ze stanice Vsetín s celkem šesti cisternami. Jednotky hasičů požár likvidovaly čtyřmi hasebními proudy. Nejen že hasily hořící dům, ale ochlazovat musely i vedlejší objekt, aby jej požár nezasáhl. Uvnitř domu se nacházela desetikilová propanbutanová láhev, kterou hasiči vynesli z hořícího domu ven a dali ji ochlazovat do místního potoku.

Při požáru se kouře nadýchal majitel, který skončil v péči záchranářů. Další osoby zraněny nebyly.

O půl desáté již měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu ohlásil lokalizaci. Poté hasiči rozebírali konstrukci střechy nové dřevostavby, termokamerou vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali.

Po ohlášení likvidace požáru se jednotky postupně začaly vracet zpět na své stanice. Na dohled zůstala pouze místní jednotka hasičů.

Na místo zásahu se dostavil vyšetřovatel hasičů. Příčina vzniku požáru je nyní předmětem šetření. Škoda byla majitelem nemovitostivyčíslena na 600 tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem