HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil jedno patro v rodinném domě

K požáru rodinného domu vyjeli v noci z neděle na pondělí 19. května 2014 hasiči do ulice Štorchova v Hořicích na Jičínsku.  

Informace o požáru byla na operační středisko hasičů předána v 01:34 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, dobrovolní hasiči z Hořic, Miletína a hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice.
Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že požár zasáhl celé první patro rodinného domu, ve kterém v tu dobu spali čtyři lidé. Kouř v obývacím pokoji jako první zpozoroval sám majitel domu. Ten se společně s další osobou dostal bezpečně před dům. Další dva lidé se zavřeli na balkon a čekali na pomoc. Hasiči ustavili nastavovací žebřík k balkonu a dvě osoby tímto způsobem evakuovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:51 hodin a uhasili krátce před druhou hodinou ranní. Požár zničil všechny čtyři místnosti i s vybavením v prvním patře domu a poškodil také okenní tabule. Hmotná škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,4 miliony korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektrickém spotřebiči.
 
Foto: stanice Hořice
Odkazy do noveho okna

14-05-19  Hořice (1)

14-05-19 Hořice (1) 

Detailní náhled

14-05-19  Hořice

14-05-19 Hořice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem