HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil hospodářskou budovu v obci Střelná na Vsetínsku

(09.04.2022) Zapálil ji někdo úmyslně? 

Krušnou noc mají za sebou hasiči, kteří byli v noci krátce po třetí hodině vysláni k požáru hospodářské budovy v obci Střelná na Vsetínsku, kde byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Postupně se u požáru sjeli profesionální hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Vsetín a dobrovolné jednotky z obce Francova Lhota a Horní Lideč. Taktéž se dostavil řídící důstojník ze Zlína, který převzal velení.

Po příjezdu jednotek byl celý objekt v plamenech a podle prvotních informací se neměl uvnitř nikdo nacházet, což se také potvrdilo. K likvidaci požáru hasiči použili několik proudů hasební vody. Požár měli brzy pod kontrolou. V těsné blízkosti hořícího objektu se nacházely osobní auta a hrozilo jejich poničení. Dvě auta tak hasiči museli přeparkovat dál od hořící stodoly.

Dvěma hasebními proudy hasiči dohašovali skrytá ohniska, přičemž postupně rozebírali konstrukci budovy. Při dohašování museli hasiči použít i motorovou pilu k řezání krovů. Vše prolévali vodou do brzkých ranních hodin. Likvidaci požáru velitel zásahu ohlásil až pár minut před sedmou hodinou.

Na dohlídku na požářišti zůstanou do dopoledních hodin zasahující dobrovolní hasiči.

Rychlým zásahem hasiči uchránili před požárem rodinný dům, nacházející se u hořící budovy. Díky tomu byl uchráněn majetek v hodnotě okolo 3,5 milionu korun. Vzniklá škoda na hospodářské budově byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun.

Na požářišti je nyní vyšetřovatel hasičů, který společně s Policií ČR zjišťuje příčinu vzniku požáru a vzhledem ke zjištěným okolnostem pracuje s verzí úmyslného zapálení prozatím neznámou osobou.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.jpegHasiči při likvidaci požáru hospodářské budovy

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem