HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v rekonstruované školce v Kladně způsobil třímilionovou škodu

Ve čtvrtek 26. listopadu pár minut po 19. hodině byl středočeským hasičům oznámen požár mateřské školy v rekonstrukci v kladenské čtvrti Kročehlavy. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku ze stanice Kladno spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Braškov a Hřebeč. Volající uvedl, že slyšel ránu a nyní z budovy vychází černý dým. Také upřesnil, že objekt je v rekonstrukci a uvnitř by se neměl nikdo nacházet.

Hasiči po příjezdu na místo potvrdili, že vidí hustý černý dým a velitel zásahu si na místo vyžádal protiplynový automobil se zásobou lahví do dýchacích přístrojů, neboť se dala očekávat jejich větší potřeba po dobu zásahu.

Kvůli hustému dýmu bylo nutné prostor odvětrat přetlakovou ventilací. Jednotky po následném průzkumu zjistily, že došlo k zahoření uskladněného polystyrénu v suterénu. Černý dým pak zakouřil a poškodil celý vnitřní prostor budovy. Oheň hasiči zlikvidovali za pomoci dvou vodních proudů. Krátce po osmé hodině byla nahlášena lokalizace a před devátou hodinou likvidace. Místo zásahu bylo následně předáno zástupci firmy, která provádí rekonstrukci.

Škoda byla vyčíslena na tři miliony korun, hasičům se včasným zásahem podařilo uchránit hodnoty ve výši dvou milionů korun. Příčinou vzniku požáru se zabývají vyšetřovatelé HZS Středočeského kraje.

K zachování akceschopnosti byla kladenská stanice po celou dobu zálohována jednotkami dobrovolných hasičů Unhošť a Žilina, které držely pohotovost na svých základnách.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár mateřské školy v rekostrukci

001 - požár mateřské školy v rekostrukci 

Detailní náhled

002 - požár mateřské školy v rekontrukci

002 - požár mateřské školy v rekontrukci 

Detailní náhled

003 - požár rekonstruované budovy mateřské školy

003 - požár rekonstruované budovy mateřs... 

Detailní náhled

004 - helma hasiče po zásahu ve velmi zakouřeném prostoru

004 - helma hasiče po zásahu ve velmi za... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem