HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v hronovském Jiráskově divadle při představení pro školáky

Taktické cvičení složek IZS. 

Požár v Jiráskově divadle při představení pro školní děti – to byl námět cvičení pro složky IZS, které se tak sjely ve středu 22. 11. 2023 na náměstí Čsl. armády v Hronově. Podle zadání měl požár vzniknout v šatně v zadní části jeviště, rozšířil se dál na scénu i do technologických prostor. Kouř se pak šířil do hlediště mezi malé diváky a pedagogický dozor…

Všichni zafungovali, jak měli. Prověřili jsme si mimo jiné akceschopnost i dojezdové časy jednotek, použití ochranných pomůcek a činnost složek IZS při větším počtu evakuovaných a nadýchaných osob. Část hasičů se zaměřila na „diváky“, které bylo potřeba evakuovat ven ve vyváděcích maskách a předat do péče ZZS. Další hasiči se soustředili na „likvidaci“ požáru šatny a zadní části scény. Policie pak měla za úkol řídit provoz a evidovala evakuované osoby.

Děkujeme za spolupráci školákům ze Základní školy v Hronově a doufáme, že zůstaneme jen u cvičení.

Do cvičení se zapojily jednotky požární ochrany HZS Velké Poříčí, JSDH Hronov (Hronov, Velký Dřevíč), Police nad Metují, Červený Kostelec, Městská policie Hronov, ZZS Královéhradeckého kraje a Policie ČR.

Martina Götzová, tisková mluvčí
Foto a video: HZS HKK

vytisknout  e-mailem