HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár skladovací haly se senem způsobil škodu asi 1,5 mil. Kč

Rychnov nad Kněžnou – požár – 27. 8. 20:34

V pátek krátce po 20:30 hod. přijalo krajské operační a informační středisko hasičů hned od několika oznamovatelů hlášení o požáru v okrajové části Rychnova nad Kněžnou, který měl být viditelný už z dálky. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří skladovací hala s balíky slámy. Na místo bylo postupně vysláno sedm jednotek požární ochrany a byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Před 21:30 hod. byl požár lokalizován, nikam mimo skladovací prostor se nešířil. Na likvidaci plamenů nasadily jednotky celkem sedm vodních C proudů, na řece pak bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště a voda na požářiště byla dovážena kyvadlově. Zároveň byl využit místní nakladač na vyvážení balíků. Místo zůstalo do rána pod dohledem hasičů. Dohašování a vyvážení balíků se slámou trvalo až do sobotního odpoledne. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu 28. 8. kolem 16:45 hod.

Ve skladovacím prostoru bylo požárem zasaženo asi 70 balíků staré slámy. Škoda byla na základě odhadu majitele předběžně stanovena na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku události nebyla zatím stanovena. Požářiště ohledávali následující den v sobotu dopoledne vyšetřovatelé hasičů a policistů. Prozatím byla vyloučena pouze verze, že by požár vznikl na základě technické závady na elektroinstalaci. Při události nebyl nikdo zraněn.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky ze Solnice, Lukavice, Rychnova nad Kněžnou, Kostelce nad Orlicí, Vamberka a HZSP Škoda Kvasiny. Na stanici do Rychnova nad Kněžnou jelo z centrální stanice Hradec Králové jedno družstvo profesionálních hasičů, aby drželi zálohu pro případ jiné mimořádné události.

Martina Götzová tisková mluvčí
Video: FB Žijeme Rychnovem - městem i okresem

vytisknout  e-mailem