HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár s následným nálezem varny

(04.10.2023) Taktické cvičení složek IZS na Uherskohradišťsku. 

Ve středu v 9 hodin dopoledne přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru budovy v Skladovém areálu ÚZSVM se sídlem v Uherském Hradišti. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Zlína, Policie ČR a posádka zdravotnické záchranné služby.

23.jpg
 

Námětem cvičení byl požár v přízemním patře skladovacích nebytových prostor. Při likvidaci požáru byla hasiči uvnitř objektu nalezena nelegální drogová laboratoř a větší množství nebezpečných chemických látek. V době požáru se v budově nacházelo celkem osm osob, z čehož dvě utrpěly při výbuchu vážná zranění. Hasiči všech osm osob z budovy evakuovali a zraněným poskytli první předlékařskou pomoc. Všechny zasahující složky plnily dílčí úkoly na základě své kompetence.

Na průběh cvičení se přišel podívat i starosta města Uherské Hradiště Ing. Stanislav Blaha a pracovník krizového řízení Ing. Lumír Lacka. 

18.jpg
 

Cílem cvičení bylo procvičit taktické postupy u takovéhoto typu události. Dále ověřit schopnosti velitelů organizovat a řídit zásah při typové činnosti složek IZS na místě mimořádné události. 

Cvičení se konalo za finanční podpory Zlínského kraje.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem