HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rodinného domu na Karvinsku způsobil škodu tři miliony korun

Požár rodinného domu v Dolních Marklovicích na Karvinsku zaměstnal, ve středu 17.1.2024, čtyři jednotky hasičů. 

Informační středisko hasičů přijalo informaci o požáru v 16:22 hod. K místu události okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Karviné a Orlové, spolu s nimi byl poplach vyhlášen i dobrovolným jednotkám z Petrovic-Marklovic a Petrovic-Závady.

Již při příjezdu k místu události viděli hasiči plameny, které postupně pohlcovaly rodinný dům. Pro boj s ohněm byly nasazeny celkem tři vodní proudy, přičemž hasební práce probíhaly jak z vnitřní, tak z vnější části domu. Z důvodu šíření požáru na střešní konstrukci bylo nutné následně vést zásah i pomocí výškové techniky.

Požár se hasičům podařilo lokalizoval během dvou hodin, další čtyři hodiny pak zabrala jeho likvidace. Při té museli hasiči z výškové techniky a za pomocí trhacích háků postupně rozebírat konstrukci střechy, hledat skrytá ohniska požáru a provádět jejich hašení.  Z důvodů zhoršení psychického stavu na místě se nacházejících majitelů domu, povolal velitel zásahu na místo události interventa Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, školeného pro poskytování posttraumatické péče.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, předběžná škoda byla vyčíslena na tři miliony korun, hasiči svým zásahem uchránili hodnoty v hodnotě jednoho milionu korun.

Odkazy do noveho okna

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_1

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_1 

Detailní náhled

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_2

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_2 

Detailní náhled

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_3

2024_01_18_pozar_RD_Marklovice_3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem