HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár půdy v kancelářské budově způsobil škodu větší než 1 milión korun

Celkem pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v pondělí 10.10.2022 minutu před 13. hodinou u požáru půdního prostoru ve Studénce na Novojičínsku. Budovu před příjezdem hasičů opustilo 20 osob, na likvidaci požáru byly nasazeny i dvě automobilové plošiny. 

Událost byla na operační středisko hasičů nahlášena ve 12:59 hod. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bílovce, později i jednotka z Nového Jičína a spolu s nimi jednotky dobrovolných hasičů obcí Studénka, Bílovec a Fulnek.  

Při příjezdu jednotek se hasiči dali do boje s ohněm, který byl na ploše 10x20 metrů, jak vnitřní části budovy, tak i zvenčí, pomocí automobilových plošin. Výšková technika následně hasičům pomáhala i při rozebírání střešní krytiny a vyhledávání skrytých ohnisek. V budově měli hasiči nasazené, k likvidaci požáru, celkem tři vodní proudy. Během hašení půdního prostoru hasiči také vynášeli ze spodních pater elektroniku a jiné vybavení kanceláří.

Před příjezdem hasičů budovu opustilo 20 osob, které byly na požár upozorněny elektronickou požární signalizací, kterou byla budova vybavena.

Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu za necelou hodinu. Za další dvě hodiny hasiči provedli kompletní likvidaci požáru. Na místě i po likvidaci, až do ranních hodin, zůstává na dohled místní dobrovolná jednotka ze Studénky. Škoda napáchaná požárem byla předběžně vyčíslena na více než jeden milión korun.

Odkazy do noveho okna

Pozar_pudy_Studenka (1)

Pozar_pudy_Studenka (1) 

Detailní náhled

Pozar_pudy_Studenka (2)

Pozar_pudy_Studenka (2) 

Detailní náhled

Pozar_pudy_Studenka (3)

Pozar_pudy_Studenka (3) 

Detailní náhled

Pozar_pudy_Studenka (4)

Pozar_pudy_Studenka (4) 

Detailní náhled

Pozar_pudy_Studenka (5)

Pozar_pudy_Studenka (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem