HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár pole zaměstnal sedm jednotek hasičů.

(19.7.2021) V 17:08 hodin přijali hasiči informaci o požáru sklízeného pole v Kroměříži-Těšnovicích. K události postupně vyjelo celkem osm cisteren profesionálních i dobrovolných hasičů. 

Ihned po příjezdu prvních jednotek byly s ohledem na rozsah události okamžitě povolány další jednotky s cisternami a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Postupně se tak na místo dostavili profesionální hasiči z Kroměříže a Otrokovic, a jednotky dobrovolných hasičů obcí Kroměříž, Kvasice, Tlumačov, Šelešovice a Rataje. K události se dostavil také velící důstojník směny ze Zlína.

Prioritně se hasiči zaměřili na ochranu ještě neposečených částí pole a postupně prováděli lokalizaci zasažené slámy. Po příjezdu traktoru bylo požářiště oboráno a dohašeno. V 18:10 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo upřesněno, že požár zasáhl plochu asi 7 ha. Škody, ve výši předběžně 60 tisíc korun, byly způsobeny především na slámě, protože díky rychlému zásahu se podařilo nesklizenou část uchránit.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

PO KM (1)

PO KM (1) 

Detailní náhled

PO KM (2)

PO KM (2) 

Detailní náhled

PO KM (3)

PO KM (3) 

Detailní náhled

PO KM (4)

PO KM (4) 

Detailní náhled

PO KM (5)

PO KM (5) 

Detailní náhled

PO KM (6)

PO KM (6) 

Detailní náhled

PO KM (8)

PO KM (8) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem