HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár nákladního vozidla v centru Kroměříže.

(5.12.2016) Na místě události zasahovali od 07:06 hodin profesionální hasiči ze stanice Kroměříž. 

Ti na místo hlášeného požáru na ulici Vodní v centru města dorazili do dvou minut od vyhlášení poplachu. Plameny zasáhly část motorového prostoru a šířily se na zadní část kabiny a stěnu nákladového prostoru nákladního vozidla zn. MAN. Dalšímu rozvoji požáru hasiči zabránili nasazením vysokotlakých proudů z obou cisternových vozidel, která byla na místo zásahu vyslána. Hašení komplikoval špatný přístup k prostoru hoření pod kabinou vozidla, která nešla vzhledem k poškození požárem zvednout.

Deset minut před osmou hodinou ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci události. Podle prvotních výsledků šetření způsobil požár, který vznikl v důsledku technické závady, škodu ve výši asi 100.000 korun. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě 300.000 korun.

Hasiči v průběhu zásahu museli vyřešit ještě jednu komplikaci. Voda použitá při hašení začala na povrchu komunikace, po které se rozlévala, rychle namrzat. Na místo byli proto povoláni i pracovníci údržby komunikací, kteří povrch ulice ošetřili posypovým materiálem.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem