HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár hospodářské budovy na hranicích Krnovska a Opavska od jisker

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly téměř do čtvrtečního půlnoci 22.11.2012 v obci Brumovice, místní části Úblo (okres Opava), u požáru hospodářské budovy, navázané na rodinný dům. Hasičům se podařilo uchránit před ohněm obytnou část. Škoda, především na zničené střeše stodoly, byla předběžně odhadnuta na 220 tisíc korun. Může za to nesprávné topení kotlem – únik jisker na uskladněné palivo. Nikdo nebyl zraněn.
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek večer před půl devátou. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic Krnov a Opava, s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Brumovice a Horní Benešov.
 
Při jejich příjezdu do Úbla se již oheň rozšířil z kotelny na tuhá paliva až na střechu hospodářského objektu, střecha měla plochu zhruba 20 x 10 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelou hodinu, další hodinu a půl jim zabralo dohašování s proléváním konstrukcí.
 
Za požár může neopatrnost, nepozornost při topení pevnými palivy, z kotle totiž několika otvory vylétávaly jiskry, a ty zapálily uskladněné palivo.
 
Odkazy do noveho okna

pozarstodolajiskryBrumovice (1)

pozarstodolajiskryBrumovice (1) 

Detailní náhled

pozarstodolajiskryBrumovice (2)

pozarstodolajiskryBrumovice (2) 

Detailní náhled

pozarstodolajiskryBrumovice (3 OP)

pozarstodolajiskryBrumovice (3 OP) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem