HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár dřevního odpadu u Žďáru nad Orlicí, hořelo i na jiných místech

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali ve středu 22. 4. 2020 celkem 26 událostí, z toho bylo osm požárů. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Třebechovice pod Orebem – požár – 12:56
Požár mýtiny na ploše asi 40x40 m v části Štěnkov likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná třebechovická jednotka. Požár byl kolem 14:30 zlikvidován, při události nevznikla žádná škoda.


Černožice – požár – 16:33
Požár travního porostu malého rozsahu u cyklostezky likvidovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Černožic. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Hořice – požár – 13:16
V části Doubrava zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic požár lesního porostu. Ten vznikl od poškozeného elektrického vedení při nakládání dříví v lese, nevznikla žádná škoda.

Lázně Bělohrad – požár – 14:52
V části Brtev hasily jednotky požár louky na ploše asi 30x60 m. Požár nezpůsobil žádnou škodu. Na místě byli profesionální hasiči z Hořic a JSDH Lázně Bělohrad a Miletín.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jetřichov – požár – 04:00
Následky dopravní nehody osobního automobilu odstranila profesionální jednotka z Broumova. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Řidič skončil v péči ZZS. Hasiči zabezpečili místo události i havarované vozidlo. Následně se jednotka postarala o odpojení akumulátoru a likvidaci uniklých provozních kapalin.

Hejtmánkovice – požár – 11:44
Požár dvou balíků slámy hasily dvě jednotky hasičů v Hejtmánkovicích. Při události nebyla způsobena žádná škoda, na místě byli profesionální hasiči z Broumova a JSDH Hejtmánkovice.

Adršpach – požár – 15:12
K požáru suchého stromu a okolní lesní hrabanky, která zahořela na malé ploše, vyjížděli do části Dolní Adršpach profesionální hasiči z broumovské stanice a JSDH Adršpach a Meziměstí. Při požáru nevznikla žádná škoda. Dobrovolná jednotka z Broumova držela po dobu zásahu zálohu na vlastní zbrojnici.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Žďár nad Orlicí – požár – 10:53
Čtyřem jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach, vyjely k lesnímu požáru v katastru obce Žďár nad Metují. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří zbytky dřevního odpadu, přičemž se požár rozšiřoval kvůli větru dál. Na likvidaci byly nasazeny postupně čtyři vodní proudy a bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště. Hasičům se podařilo zastavit postup požáru směrem k lesu, pod kontrolu jej dostali kolem 11:45 hod., o hodinu později pak ohlásil velitel likvidaci události. Majitel následně zajistil na místo události nakladač, pomocí kterého byly rozhrnuta doutnající kupa dřeva, aby mohly jednotky dohasit i skrytá ohniska. Při události nevznikla žádná škoda na majetku. Dohlídku nad požářištěm držela dobrovolná jednotka z Borohrádku, která ještě v odpoledních hodinách některá místa dohašovala a prolévala vodou.
Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Borohrádek, Albrechtice nad Orlicí, a Týniště nad Orlicí.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Hajnice – požár – 18:12
Profesionální hasiči ze stanic Dvůr Králové nad Labem a Trutnov a místní dobrovolná jednotka vyjeli k ohlášenému požáru sazí v komíně domu. Jednotky komín vyčistily, požár se mimo těleso nikam nerozšířil, ani jej nepoškodil. Událost se obešla beze škody.




Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Hořice, Doubrava (1)

P Hořice, Doubrava (1) 

Detailní náhled

P Hořice, Doubrava (2)

P Hořice, Doubrava (2) 

Detailní náhled

P Hořice, Doubrava (3)

P Hořice, Doubrava (3) 

Detailní náhled

P Lázně Bělohrad, Brtev (1)

P Lázně Bělohrad, Brtev (1) 

Detailní náhled

P Lázně Bělohrad, Brtev (2)

P Lázně Bělohrad, Brtev (2) 

Detailní náhled

P Žďár n. O.  (1)

P Žďár n. O. (1) 

Detailní náhled

P Žďár n. O.  (2)

P Žďár n. O. (2) 

Detailní náhled

P Žďár n. O.  (3)

P Žďár n. O. (3) 

Detailní náhled

P Žďár n. O.  (4)

P Žďár n. O. (4) 

Detailní náhled

P Žďár n. O.  (5)

P Žďár n. O. (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem