HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár chaty v Desné způsobil škodu za půl milionu

V pondělí v půl osmé ráno přijalo Krajské operační a informační středisko hasičů Libereckého kraje oznámení o požáru chaty v Desné. 

K události byly vyslány jednotky požární ochrany z druhého stupně požárního poplachu včetně výškové techniky. Po příjezdu hasičů na místo události bylo velitelem zásahu dopřesněno, že hoří v půdním prostoru chaty. Požár byl lokalizován po necelé hodině od jeho nahlášení. Zásah probíhal jedním vodním proudem C a také speciální technikou CCS Cobra. Z důvodu kultury hašení bylo zařízení Cobra využito i na uhašení skrytých ohnisek. Hasiči dále provedli kontrolu termokamerou a odvětrali celý prostor přetlakovou ventilací. V objektu se nenacházely v době příjezdu hasičů žádné osoby a událost se obešla bez zranění. Požár byl likvidován před desátou hodinou dopolední.

Požárem způsobená škoda byla vyšetřovatelem příčin požárů stanovena na půl milionu korun, uchráněné hodnoty byly stanoveny na jeden milion korun.

Jednotky na místě zásahu: st. Tanvald, st. Jablonec nad Nisou, JSDHO Desná, JSDHO Tanvald – Šumburk, JSDHO Velké Hamry I., JSDHO Kořenov - Příchovice

Autor: por. Mgr. Radka Kostelňáková

Foto: HZS LK

Požár chaty v DesnéPožár chaty v Desné

Požár chaty v Desné_1Požár chaty v Desné_1

Požár chaty v Desné_2Požár chaty v Desné_2

vytisknout  e-mailem