HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár chaty v Bílé způsobil škodu za 800 tisíc korun, na místě zasahovalo šest jednotek hasičů

V neděli 9. září 2018 pět minut před půl třetí odpoledne byl na tísňovou linku ohlášen požár chaty v Bílé na Frýdecko-Místecku. 

K zásahu bylo vysláno šest jednotek hasičů - profesionální ze stanice HZS MSK Frýdek-Místek a dobrovolní z Frýdlantu nad Ostravicí, Ostravice, Starých Hamrů a Čeladné. V rámci mezikrajské výpomoci byli cestou operačního střediska HZS Zlínského kraje vyžádáni i hasiči z Horní Bečvy.

Po příjezdu prvních jednotek na místo události již byla střecha chaty zcela zasažena požárem, plameny se rozšířily i na přilehlý les.

Zasahující hasiči okamžitě zastavili další šíření požáru do okolního porostu a v dýchací technice vnikli do zasaženého objektu. Během zásahu z chaty vynesli tři propan-butanové láhve, k hašení postupně nasadili čtyři vodní proudy.

U nedalekého potoka bylo zřízeno čerpací stanoviště, odkud byla dodávána voda na místo zásahu. Jednotky musely postupně rozebrat konstrukci chaty, aby se dostaly ke všem ohniskům a vyloučily další šíření. Výrazně jim v tom pomáhala termokamera.

Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 800 tisíc korun, příčina je v šetření specialistů jak z řad Hasičského záchranného sboru, tak Policie České republiky. Až do nočních hodin zůstala na místě na dohled jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Staré Hamry.

Odkazy do noveho okna

pozar_chaty_bila_FM_2

pozar_chaty_bila_FM_2 

Detailní náhled

pozar_chaty_bila_FM_1

pozar_chaty_bila_FM_1 

Detailní náhled

pozar_chaty_bila_FM_3

pozar_chaty_bila_FM_3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem