HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu ve Špindlerově Mlýně způsobil milionovou škodu

Špindlerův Mlýn - požár - 19. 12. 03:49

Krátce před čtvrtou hodinou ráno přijalo operační středisko hasičů hlášení o požáru bytu v 6. nadzemním podlaží bytového domu na sídlišti v části Bedřichov. 

Už při příjezdu hasičů bylo viditelné plamenné hoření, požárem byl zasažen byt v plném rozsahu. Hasební zásah prováděli hasiči v dýchací technice. Část zasahujících se soustředila na průzkum v okolních bytech, z domu bylo evakuováno celkem šestnáct lidí včetně dětí. Většina z nich byla převezena i ve spolupráci s městskou policií na hasičskou zbrojnici špindlerovských dobrovolných hasičů.

Požár byl po 04:30 hod. lokalizován, prostory hasiči odvětrali a pomocí termokamery kontrolovali zasaženou bytovou jednotku i okolní byty. V 05:45 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci události. Obyvatelé z okolních nezasažených bytů se mohli ráno vrátit zpět domů. 

V bytě, kde začalo hořet, se zranil jeden člověk. Utrpěl lehčí popáleniny, které mu na místě ošetřila posádka ZZS. 

Požářiště ohledal vyšetřovatel hasičů, podle prvotního odhadu je způsobená škoda asi 6 milionů korun. Jednotky svým zásahem uchránily hodnoty představující asi 20 milionů korun. Příčina se vyšetřuje, v ohledání budou vyšetřovatelé pokračovat za denního světla.

Při události byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo celkem 8 jednotek hasičů: HZS Trutnov a Vrchlabí, JSDH Špindlerův Mlýn, Vrchlabí 3 - Podhůří, Horní Lánov, Černý Důl - Čistá, v rámci mezikrajské výpomoci byli povoláni profesionální a dobrovolní hasiči z Jilemnice (Liberecký kraj). JSDH Hostinné držela zálohu na vlastní zbrojnici pro případ jiné mimořádné události. Původně byl na místo vyslán také evakuační autobus z CPS Hradec Králové, po cestě k zásahu byl ale odvolán. 

P Špindlerův Mlýn1.jpeg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK a JSDH Špindlerův Mlýn

Odkazy do noveho okna

P Špindlerův Mlýn1

P Špindlerův Mlýn1 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn2

P Špindlerův Mlýn2 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn3

P Špindlerův Mlýn3 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn4

P Špindlerův Mlýn4 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn5

P Špindlerův Mlýn5 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn6

P Špindlerův Mlýn6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem