HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování hasičům z Vizovic

(15.08.2023) Požární poplach nad Vizovicemi zní často. 

Jako každé pondělí, tak i 14. srpna, měli dobrovolní hasiči jednotky SDH města Vizovice v prostorách hasičské zbrojnice odbornou přípravu. Nebylo to však běžné proškolení. Na tyto muže, kteří svou hasičskou práci vykonávají jako své životní poslání, čekalo překvapení v podobě návštěvy ředitele územního odboru Zlín plk. Ing. Pavla Koňaříka společně se starostkou města Vizovice Bc. Silvií Dolanskou a místostarostou Bc. Davidem Mazůrkem. Důvodem této návštěvy bylo poděkování za dlouhodobě vykonávanou činnost při zásazích nejen ve Vizovicích, ale i v širokém okolí. Kupříkladu byli tito hasiči také vysláni jako součást odřadu HZS ZLK při hašení lesního požáru do Národního parku České Švýcarsko v Hřensku.

Pro účely plošného pokrytí se jedná o jednotku s územní působností, a to kategorie JPO II/1, která zabezpečuje v režimu pohotovosti výjezd družstva o zmenšeném početním stavu. Vzhledem k tomu, že jednotka disponuje hydraulickým vyprošťovacím zařízením, je také předurčena k provádění záchranných prací při silničních dopravních nehodách, a těch je v posledních měsících opravdu hodně. Jen pro představu za poslední rok a půl jednotka zasahovala celkem u 121 událostí, z čehož 39x byla událost typu požár, 34x dopravní nehoda, 27x technická pomoc, 14x ostatní pomoc, 2x ostatní mimořádné události a 5x byla událost vyhodnocena jako planý poplach.

Vizovičtí dobrovolní hasiči nemají jen každé pondělí svou odbornou přípravu, pravidelně se účastní i odborné přípravy jednotek SDH obcí na stanici HZS Zlínského kraje a odborné přípravy JPO předurčených pro záchranné práce právě při dopravních nehodách, ke kterým v poslední době vyjíždějí opravdu často. To potvrdil i včerejší výjezd, kdy byl v průběhu odborné přípravy vyhlášen krajským operačním střediskem poplach, a jednotka byla vyslána k dopravní nehodě do obce Bratřejov, kde řidič narazil do zábradlí.

Chlapi, díky, že děláte svou práci s takovým nasazením a především ❤️ !!!

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

4.jpg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem