HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po střetu s nákladním vozidlem část vlakové soupravy vykolejila.

Sedm jednotek hasičů bylo v 12:20 hodin vysláno na místo mimořádné události v obci Dobrotice u Holešova.  

V 12:19 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o střetu nákladního vozidla s osobním vlakem, ke kterému došlo na okraji obce Dobrotice u Holešova. Na místo události byly postupně vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Holešov, Bystřice pod Hostýnem, Kroměříž a Zlín. Ze Zlína vyjel i speciální nosič technického kontejneru a velitelský automobil. Současně byl vyhlášen poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Holešova a Prusinovic. Z Přerova vyrazili i hasiči jednotky HZSP SŽDC.
 
Po střetu nákladního vozidla převážejícího náklad cihel s vlakovou soupravou čtyř vozů na nechráněném železničním přejezdu došlo k vykolejení dvou vagonů soupravy. První z vagonů sjel z železničního svršku do blízkého pole. Mimo vozovku skončily i trosky přívěsu nákladního vozidla s části nákladu cihel. Samotné nákladní vozidlo zůstalo z větší části na komunikaci.
 
V okamžiku střetu cestovalo ve vlaku 21 osob. Tři utrpěly zranění a byly následně transportovány zdravotnickou záchranou službou k dalšímu ošetření do nemocnice. Ostatní cestující včetně strojvedoucího a řidiče nákladního vozidla byli nezraněni. Hasiči je soustředili mimo místo nehody, kde jim poskytli posttraumatickou pomoc a nápoje. Vyslaným evakuačním autobusem zlínských hasičů a za doprovodu psycholožky, byli cestující odvezeni na železniční stanice do Holešova, Hulína a Kroměříže.
 
Vzhledem k vyloučení rizika vzniku požáru nebo úniku provozních kapalin byly nasazené jednotky postupně odeslány zpět na své stanice. Na místě zůstala pouze jednotka drážních hasičů, která po ukončení vyšetřování provede likvidaci následků dopravní nehody. Na místo události bude dopraveno speciální drážní vozidlo, které proveden nakolejení vagonů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem