HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po střetu dvou osobních vozidel v Příboře hasiči hydraulickými nástroji vyprošťovali zaklíněnou řidičku

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v neděli 17. dubna 2022 večer u vážné dopravní nehody dvou osobních automobilů v Příboře na Novojičínsku. 

Událost byla na tísňovou linku ohlášena minutu po půl deváté, operační středisko k zásahu vyslalo jednotku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Kopřivnici a spolu s nimi dobrovolné hasiče města Příbor.

Při nehodě byli zraněni celkem tři lidé, v jednom z automobilů zůstala zaklíněná řidička.

Hasiči okamžitě zahájili náročné vyprošťování pomocí hydraulických nástrojů. Válcem odtlačili palubní desku, aby uvolnili nohy zraněné ženy, nůžky a rozpínák použili pro vytvoření vstupu přes páté dveře.

Po demontáži sedadel následně zraněnou ve spolupráci se zdravotníky opatrně vyprostili na páteřové desce a pomohli s transportem do vrtulníku LZS.

Vyproštění osob přes kufr automobilu je u modelů hatchback po čelním nárazu pro zraněného jednou z nejbezpečnějších cest. Vyproštění probíhá po ose nárazu - je tedy šetrné vůči páteři - a zároveň nabízí páté dveře ten největší otvor do havarovaného vozu.

Poté, co policisté provedli zadokumentování nehody, hasiči asistovali při naložení vozidel na odtah a uklidili komunikaci. Zásah byl ukončen krátce po půlnoci.

Odkazy do noveho okna

nehoda_vyprosteni_Pribor_NJ_1

nehoda_vyprosteni_Pribor_NJ_1 

Detailní náhled

nehoda_vyprosteni_Pribor_NJ_2

nehoda_vyprosteni_Pribor_NJ_2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem