HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátrání po muži z domku na Osoblažsku, kde ráno hořelo

Hasiči nakonec objevili tělo, zřejmě hledaného muže, v troskách RD. 

Osm jednotek hasičů zasahovalo ve středu 26.10.2011 ráno u požáru rodinného domku se sedlovou střechou v obci Liptaň na Osoblažsku (okres Bruntál). Při požáru se zranily dvě osoby. Policie ČR ve spolupráci s hasiči navíc pátrá po muži středního věku, který měl v objektu přespávat s dalšími pěti osobami.
pozarRDLiptan (1).jpg
 
 
 
Podle prvotních informací, které má vyšetřovatel hasičů k dispozici, se po oslavě vzbudil jeden z jejích účastníků a zjistil, že v jedné z místností hoří stůl. Pět osob vyběhlo včas mimo dům. Tvrdí ale, že s nimi ještě v domku spala šestá osoba -  dvaapadesátiletý muž. Ten už se nikde v okolí domku středeční ráno neobjevil.
 
Na místo vyjely ihned po oznámení požáru na tísňové lince – krátce po půl šesté ráno - dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Krnově a Bruntálu, s nimi šest jednotek dobrovolných hasičů – Slezské Rudoltice, Jindřichov, Osoblaha, Město Albrechtice, Krnov a Liptaň. Hasiči ihned prošli nezasaženou část objektu, nikoho nenalezli.
 
Oheň přitom zachvátil polovinu domku i sedlovou střechu, pod níž byla nevyužívaná půda. Hasiči ho dostali pod kontrolu za dvě hodiny, další hodinu a půl jim zabralo dohašování s rozebíráním konstrukcí. Hasiči předali rychlé záchranné službě zraněného muže, který se nadýchal kouře. Byl převezen sanitkou do nemocnice. Lehce zraněn (popálení) byl i jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.
 
Hasiči také museli ochlazovat tři tlakové lahve s propanbutanem, které objevili uvnitř domku (2x 10 kg, 1x 2 kg). Po uhašení požáru se pustili dobrovolní hasiči z Liptaně, ve spolupráci s Policií ČR a vyšetřovatelem HZS MSK, do rozebírání trosek dvou pokojů.
pozarRDLiptan (7 BR).jpg
 
 
 
Předběžná škoda na domku a jeho zařízení se odhaduje minimálně na 1 milion korun, bude se také upřesňovat příčina vzniku požáru.

 

vytisknout  e-mailem