HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Otravu jedovatým plynem řešili ve večerních hodinách hasiči a zdravotníci v Závišicích a Ostravě

Dvě události spojené s otravou jedovatým plynem řešili v rozmezí několika desítek minut v pondělí 21. listopadu 2022 večer hasiči v Moravskoslezském kaji. 

Minutu před půl jedenáctou byla jednotka ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v Kopřivnici vyslána do obce Závišice k ohlášené signalizaci čidla v karmě.

Po příjezdu hasičů na místo události jejich detektory naměřily přítomnost oxidu uhelnatého, zdravotníci z místa odvezli do nemocnice jednu osobu v bezvědomí, dalším dvěma obyvatelům domu se nic nestalo.

Hasiči uzavřeli plyn u karmy a prostory odvětrali.

Deset minut před třiadvacátou hodinou byli profesionální hasiči ze stanic HZS MSK Ostrava-Fifejdy a Slezská Ostrava vysláni na žádost zdravotnické záchranné služby do Muglinova k měření koncentrace oxidu uhelnatého u karmy.

Zdravotníci v době příjezdu hasičských jednotek k události na místě resuscitovali jednu nadýchanou osobu, nikdo další nebyl zraněn.

Hasiči i zde odvětrali prostory a uzavřeli přívod plynu.

Oxid uhelnatý se uvolňuje ve špatně spalujících zařízeních, jako jsou ohřívače vody, kotle, krby a další zařízení spalující uhlí, dřevo, plyn, oleje nebo naftu. Tento plyn je jedovatý a člověk jej není schopen zaregistrovat, protože je bez zápachu a je neviditelný.

Detektor oxidu uhelnatého signalizuje přítomnost nebezpečného plynu již při velmi malých koncentracích, kdy ještě není přímo ohroženo zdraví nebo život osob, které jej dýchají. Včas tím upozorní na vznikající nebezpečí.

Odkazy do noveho okna

obr4c8fca2d7dbde.1400

obr4c8fca2d7dbde.1400 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem