HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ostravští hasiči vyprošťovali dva zraněné po nehodě na dálnici

Nehodu šetří Policie ČR. 

Dvě ostravské jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 1.11.2011 dopoledne u nehody na dálnici D1 v Ostravě-Svinově nedaleko velkého kruhového objezdu s Rudnou ulicí. Dodávka Volkswagen LT 35 při ní zezadu narazila do osobního auta Škoda Fabia. Hasiči museli vyprostit z fabie zraněného muže a ženu, třetím zraněným byl řidič dodávky.
DNdalnicevyprosteniOstrava (3).JPG
 
 
 
Informaci o nehodě obdrželo Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje v úterý před 11. hodinou. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje - ze stanic Poruba a Zábřeh. Nehoda se stala kousek od sjezdu na dálnici z kruhového objezdu s Rudnou ulicí, a to ve směru na Bohumín.
 
Obě vozidla stála zcela nalevo za sebou (těsně u betonového okrajníku). Hasiči se zaměřili na záchranu zraněného muže a ženy z fabie, která stála jako první. Po vyproštění s pomocí hydraulických nástrojů je předali do péče rychlé záchranné služby. Zraněn byl také řidič dodávky.
 
Další hasiči začali usměrňovat dopravu na dálnici ve směru na Bohumín i napojený sjezd z kruhového objezdu. Doprava nemusela být přerušena, pouze byla svedena do jednoho pruhu. Po vyproštění osob se hasiči také postarali o menší únik provozních kapalin z vozidel – na úklid použili sorbent. Poté pomohli odtahové službě s naložením havarovaných vozidel.
DNdalnicevyprosteniOstrava (11).JPG

vytisknout  e-mailem