HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osobní vůz Peugeot byl požárem zcela zničen.

Požár automobilu nedaleko obce Hošťálková na Vsetínsku byl oznámen na tísňovou linku dnes ve 14:22 hodin. Na místo vyslal operační důstojník dvě jednotky hasičů. 

Ve stoupání na komunikaci z obce Hošťálková směr Bystřice pod Hostýnem došlo k závadě a požáru automobilu Peugeot 307. Jako první k události dorazila dobrovolná jednotka Hošťálková, následovaná profesionály ze stanice Vsetín. Již v době příjezdu byl vůz z velké části zasažen plameny. Hasiči bleskově natáhli jeden vysokotlaký proud a rozsáhlý požár vozu během několika minut zlikvidovali. Vlivem požáru došlo také k narušení palivového potrubí a k úniku pohonných hmot. Jednotka proto provedla jímání těchto kapalin a zamezila jejich dalšímu úniku. Nafta na komunikaci byla zasypána sorbenty. V době řešení události byl provoz na komunikaci omezen pouze na jeden jízdní pruh.
 
K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů ze Vsetína. Podle zjištění řidič automobilu v době vzniku požáru cestoval ve vozidle s malým dítětem. Jak uvedl, při jízdě zaznamenal požár v přední části vozidla, proto okamžitě zastavil na krajnici a dítě přesunul do bezpečí. Požáru se však již zabránit nepodařilo. Na základě vyšetřování byla stanovena jako příčina vzniku technická závada. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 60 000 korun.
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

PO Hostalkova  (1)

PO Hostalkova (1) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (2)

PO Hostalkova (2) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (3)

PO Hostalkova (3) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (4)

PO Hostalkova (4) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (5)

PO Hostalkova (5) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (6)

PO Hostalkova (6) 

Detailní náhled

PO Hostalkova  (7)

PO Hostalkova (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem