HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Územní odbor Frýdek-Místek

Územní odbor Frýdek-Místek
Pavlíkova 2264
738 02 Frýdek-Místek
Elektronická adresa pro doručování dokumentů: podatelna (zavinac) hzsmsk.cz
Kontaktní e-mail: msk.sekretariat.fm (zavinac) hzscr.cz
Tel.: + 420 950 720 011

Ředitel územního odboru
plk. Ing. Vojtěch Nezval
Tel.: + 420 950 720 011

Mapa ÚO Frýdek-Místek

 

fm_2.jpgPavlíkova 2264
738 02 Frýdek-Místek

Tel.: 950 720 011
Velitel stanice: mjr. Ing. Zdeněk Bělík

Evidenční číslo : JPO - 812010

Typ stanice a předurčenost k záchranným pracím: C2-C-S


Historie stanice, založení

Stanice za dobu své historie několikrát změnila své umístění. V roce 1969, kdy byl zřízen Veřejný požární útvar Frýdek-Místek, bylo sídlo stanice v požární zbrojnici Frýdeckých dobrovolných hasičů. V roce 1971 došlo k jejímu přemístění do budovy požární školy Ministerstva vnitra. A naposledy v roce 1978, kdy byla přemístěna z prostor požární školy Ministerstva vnitra do zrušených kasáren na Pavlíkově ulici. Výstavba a rekonstrukce objektů byla dokončena v roce 1980. V roce 2000 došlo k celkové rekonstrukci hasičské stanice Frýdek - Místek.

Hasební obvod stanice

Baška, Bílá, Brušperk, Bruzovice, Čeladná, Dobratice, Dobrá, Fryčovice, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Horní Domaslavice, Hukvaldy, Janovice, Kozlovice, Krásná, Kunčice pod Ondřejníkem, Lhotka, Lučina, Malenovice, Metylovice, Morávka, Nižní Lhoty, Nošovice, Ostravice, Paskov, Palkovice, Pazderna, Pražmo, Pržno, Pstruží, Raškovice, Řepiště, Sedliště, Staré Hamry, Staré Město, Staříč, Sviadnov, Vojkovice, Vyšní Lhoty, Žabeň.
V hasebním obvodu jsou všechny druhy specifických objektů: zástavba rodinných domků, nízkopodlažní budovy, výškové budovy, řadové garáže, školy a školky, budovy se sníženou schopností pohybu osob (domovy důchodců a domovy s pečovatelskou službou), nemocnice a poliklinika Frýdek-Místek, víceúčelová sportovní hala Frýdek-Místek.

Na území hasebního obvodu se nacházejí výrobní podniky Válcovny plechu a.s., Slezan a.s., BIOCEL Paskov a.s., pila Paskov, a také hypermarkety Kaufland, Interspar, Hypernova, Tesco, Liedl, Baumax.

Hasební obvod stanice protíná rychlostní silnice I/48 (E 462) a I/56. Vyskytuje se zde řada benzínových a LPG stanic.
V hasební obvodu se rovněž vyskytují přehradní nádrže Morávka, Šance, Olešná, Baška a Žermanice. Rovněž jím protékají řeky Morávka a Ostravice.
Vedle areálu stanice se nachází Odborné učiliště požární ochrany Frýdek-Místek, které slouží jako středisko pro vzdělávání a výcvik profesionálních hasičů.

vytisknout  e-mailem