HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Oheň poničil udírnu

Hasiči svým zásahem zabránili větším škodám na majetku.  

   Dne 18.5.2015 kolem jedné hodiny odpoledne došlo k požáru udírny v Trutnově - Poříčí v ulici Zákoutí. Na místo události byly povolány požární jednotky z Trutnova, Horního Starého Města a Úpice. Po provedeném průzkumu a zjištění rozsahu požáru byla jednotka Úpice během jízdy odvolána zpět na základnu.
    Šetřením a ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěné udírny, která byla postavena pod střechou garáže. Požár se z udírny rozšířil na střešní konstrukci garáže a palivové dříví, které bylo uloženo v blízkosti udírny.
    Příčinou požáru bylo vznícení mastnot v udírně a zasažení vrchní dřevěné části udírny. Majitel v době požáru obědval v rodinném domě.
Vzniklým požárem byla zničena udírna, poškozena byla část střechy garáže, část el. instalace na garáži a palivové dříví.
    Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku 10 000,- Kč. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na částku asi 250 000,- Kč (garáž, strojní nářadí v garáži, osobní automobil atd.).
    Hasební zásah probíhal za použití dýchací techniky a na uhašení požáru byl použit jeden proud vysokotlaké vody a jeden proud C. Při požáru nedošlo ke zranění osob.
 
Text: por. Libor Halouzka, DiS.
Foto: HZS Královéhradeckého kraje
Odkazy do noveho okna

Udírna1

Udírna1 

Detailní náhled

Udírna2

Udírna2 

Detailní náhled

Udírna3

Udírna3 

Detailní náhled

Udírna4

Udírna4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem