HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odřad Libereckého kraje – den druhý

Po první noci strávené v Base campu na fotbalovém hřišti pokračuje odřad HZS LK v Mikulčicích v činnostech na přiděleném úseku. 

Ve vybrané řadě rodinných domů hasiči hlavně stabilizují, vyrábí výztuhy poškozených zdí a opravují střechy. Pro odklízení a odvoz suti, materiálu a jiného odpadu na určené deponie používají těžkou techniku. Vyprošťovací automobil byl dnes mimo jiné nasazen pro usnadnění práce při kácení tornádem poškozených stromů.

Odstraňování stromůOdstraňování stromů

Vysoká teplota a prach navíc ztěžují provádění už tak fyzicky náročných likvidačních prací. Je proto nutné dodržovat pitný režim a začleňovat do činností krátké přestávky pro odpočinek zasahujících.

StabilizacePříprava stabilizace

Prostředí klade zvýšené nároky nejen na hasiče, ale i na provoz a údržbu techniky. Dřevo je plné suti a řetězy motorových pil se rychle tupí. Při řezání kovových konstrukcí pomocí motorových kotoučových pil „mizí kotouče před očima“. Na těžkou techniku čeká v ulicích stále dostatek ostrých předmětů, které mohou poškodit pneumatiky.

Příprava stabilizacePříprava stabilizace

Dnes v noci vyjede z Liberce skupina složená z příslušníků HZS Libereckého kraje a členů vybraných jednotek SDH obcí Libereckého kraje, která zítra zajistí vystřídání hasičů z prvního turnusu. Navíc na místo vyjede velkoobjemová CAS a část materiální humanitární pomoci v podobě potřebného nářadí a materiálu.

NářadíNářadí

Velitel odřadu

vytisknout  e-mailem