HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Oba putovní poháry z Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka míří do Moravskoslezského kraje

RumpMalek_HK_0001.jpgKrálovéhradecký hasičský stadion byl 10. srpna 2023 dějištěm tradiční soutěže v disciplínách požárního sportu – 49. ročníku Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka. Jak mají natrénováno před republikovým mistrovstvím, to přijela ukázat více než stovka závodníků a závodnic z řad profesionálních a dobrovolných hasičů. Nejlépe se vedlo profesionálním hasičům HZS Moravskoslezského kraje, kteří vybojovali putovní poháry v mužských kategoriích na stometrové běžecké trati s překážkami i ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Mezi ženami kralovala Kamila Bartošková z SDH Horní Cerekev.

V mužských kategoriích dominovali v soutěžních disciplínách reprezentanti HZS Moravskoslezského kraje. Ve finálovém rozstřelu v běhu na 100 m s překážkami zvítězil v čase 15,28 s Pavel Krpec. Za ním v závěsu doběhl Milan netrval (HZS Plzeňského kraje) a vítěznou trojici v superfinále doplnil Daniel Klvaňa (HZS Moravskoslezského kraje). Čtvrtý skončil Marián Rerko (Klub hasičského športu Poprad – 21,48 s).

Velmi vyrovnané výkony sledovali diváci na stadionu i v superfinále ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže. V těsném souboji byli v nejvyšším okně věže jako první dva reprezentanti HZS Moravskoslezského kraje Jan Vyvial (14,06 s) a Pavel Krpec (14, 15 s), hned za nimi domácí Patrik Kligl (HZS Královéhradeckého kraje) s časem 14,24 s. O vyrovnanosti všech závodníků svědčí i čtvrtý finálový čas – 14,36 s, který si zapsal Daniel Klvaňa (HZS Moravskoslezského kraje).

Ve výstupu na věž se počítaly i nejlepší výsledky ve věkových kategoriích do 35 let, nad 35 let a 50+, vítězi se stali Jan Vyvial (do 35 let, HZS Moravskoslezského kraje), Pavel Krpec (nad 35 let, HZS Moravskoslezského kraje) a Martin Provazník (50+, HZS Plzeňského kraje).

V obou ženských závodech kralovala na stadionu Kamila Bartošková (SDH Horní Cerekev). Nejrychlejší byla nejen na stometrové dráze s překážkami, kterou zaběhla v čase 17,27 s, ale také ve výstupu do 2. podlaží cvičné věže s časem 7,57. Na stupních vítězů s ní stály v disciplíně 100 m překážek druhá Karolína Šulcová (SDH Letohrad – Kunčice, 17,39 s) a třetí Martina Dvořáková (SDH Krakovec, 17,66 s). Ve výstupu na věž byla druhou nejrychlejší ženou Martina Dvořáková (SDH Krakovec, 7,77 s) a třetí pak Tereza Růžičková (SDH Dolní Měcholupy, 8,72 s).

Memoriál je určen pro profesionální a dobrovolné hasiče, v mužské i ženské kategorii se závodí v běhu na 100 m s překážkami a ve výstupu na cvičnou věž. 49. ročník soutěže pořádal Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje a Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje za podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra a Královéhradeckého kraje. Poděkování patří celému týmu rozhodčích, technické čety a dalším organizačním pracovníkům.

Všem sportovkyním a sportovcům děkujeme za účast a vítězům blahopřejeme!

O Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka

V roce 1973 došlo k tragickému požáru v podniku Československé automobilové opravny v Hradci Králové, při kterém zahynuli dva zasahující hasiči, Josef Romportl a Vlastimil Málek. Tato smutná událost byla důvodem pro vznik Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu. Memoriál je dodnes trvalou vzpomínkou na spolupracovníky a kamarády, kteří při výkonu svého povolání obětovali své vlastní životy. První ročník se uskutečnil v roce 1975 a v současné době se jedná o druhou nejstarší soutěž pořádanou v České republice.

FOTOGALERIE

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje, Michal Fanta

VÍTĚZOVÉ V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH:

Běh na 100 m s překážkami (na základě výsledků ze superfinále)
muži:

  1. místo    Pavel Krpec (HZS Moravskoslezského kraje) – 15,28 s
  2. místo    Milan Netrval (HZS Plzeňského kraje) – 18,12 s
  3. místo    Daniel Klvaňa (HZS Moravskoslezského kraje) – 21,48 s

ženy

  1. místo    Kamila Bartošková (SDH Horní Cerekev) – 17,27 s
  2. místo    Karolína Šulcová (SDH Letohrad – Kunčice) – 17,39 s
  3. místo    Martina Dvořáková (SDH Krakovec) – 17,66 s

Výstup do 2. podlaží cvičné věže v kategorii ženy

  1. místo    Kamila Bartošková (SDH Horní Cerekev) – 7,57 s
  2. místo    Martina Dvořáková (SDH Krakovec) – 7,77 s
  3. místo    Tereza Růžičková (SDH Dolní Měcholupy) – 8,72 s

Výstup do 4. podlaží cvičné věže muži (na základě výsledků z řádných rozběhů)
muži do 35 let:

  1. místo    Jan Vyvial (HZS Moravskoslezského kraje) – 14,19 s
  2. místo    Daniel Klvaňa (HZS Moravskoslezského kraje) – 14,20 s
  3. místo    Patrik Kligl (HZS Královéhradeckého kraje) – 14,45 s

muži nad 35 let:

  1. místo    Pavel Krpec (HZS Moravskoslezského kraje) – 14,55 s
  2. místo    Lukáš Hons (HZS Kraje Vysočina) – 15,01 s
  3. místo    Karel Ryl (HZS Moravskoslezského kraje) – 15,32 s

muži 50+:

  1. místo    Martin Provazník (HZS Plzeňského kraje) – 17,06 s
  2. místo    Zbyněk Hradil (HZS Kraje Olomouckého kraje) – 17,20 s
  3. místo    Luděk Bělský (SDH Krouna) – 28,79 s

Kompletní výsledkové listiny ke stažení níže.

vytisknout  e-mailem