HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční řádění bouřek se neobešlo bez zásahů hasičů

V úterý večer přešly přes Královéhradecký kraj silné bouřky a v té souvislosti začalo přijímat krajské operační a informační středisko HZS větší počet volání na tísňovou linku. Zejména nám lidé hlásili spadlé stromy na komunikace, v jednotkách případů docházelo k pádu stromů na zaparkovaná osobní vozidla, silný vítr poškodil také v několika případech střešní krytiny. Největší nárůst událostí jsme zaznamenali po 20. hodině, situace se uklidňovala před půlnocí. Oznámení pak přijímali kolegové na lince 112 v menší míře v průběhu celé noci. Nebezpečné stavy po bouřce odstraňovaly v noci v terénu profesionální i dobrovolné jednotky hasičů.

Od včerejší 20. hodiny do dnešního rána (5:30) evidujeme celkem 107 událostí. Nejvíce zásahů měly jednotky na Jičínsku (33), Královéhradecku (28), Trutnovsku (27) a Náchodsku (19). Na Rychnovsku nemáme v souvislosti s nepříznivým počasím ani jeden zásah. Všechny události se obešly bez zranění.

Například stromy spadlé na zaparkovaná osobní vozidla odstraňovaly jednotky v Libáni, v Trutnově v Úpské ulici a ve Smiřicích. Ve Studnici na Náchodsku naboural do spadlého stromu po 21. hodině osobní automobil. Hasiči vozidlo vyprostili a strom z vozovky odstranili, nehoda byla bez zranění.

Se zajištěním poškozených střešních krytin pomáhali hasiči v Lužci nad Cidlinou, Novém Bydžově, Ostroměři a na dvou místech ve Dvoře Králové nad Labem. Třeba v královédvorské ulici Pod Lesem sroloval silný vítr část plechové střechy na rodinném domě, hasiči ji pomohli sundat dolů a střechu provizorně zakryli.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS HKK

Odkazy do noveho okna

TP Dvůr Králové n. L.

TP Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

TP Dvůr Králové, Pod Lesem (1)

TP Dvůr Králové, Pod Lesem (1) 

Detailní náhled

TP Dvůr Králové, Pod Lesem (2)

TP Dvůr Králové, Pod Lesem (2) 

Detailní náhled

TP Smřice

TP Smřice 

Detailní náhled

TP stromy

TP stromy 

Detailní náhled

TP Trutnov (1)

TP Trutnov (1) 

Detailní náhled

TP Trutnov (2)

TP Trutnov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem