HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zničil hospodářskou budovu

(21.12.2018) V noci ze čtvrtka na pátek zasahovali hasiči u rozsáhlého požáru hospodářské budovy ve Valašském Meziříčí – Hrachovci na Vsetínsku. 

Krajské operační středisko hasičů vyslalo na místo profesionální i dobrovolné jednotky z nejbližšího okolí. Na místo se tak postupně sjelo celkem osm jednotek s cisternami.  Čtyři minuty po půlnoci tak k požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a Zlína dobrovolné jednotky ze Zašové, Poličné, Zubří, Rožnova pod Radhoštěm, Hrachovce a podnikoví hasiči z Valašského Meziříčí.

Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že je požárem zasažena dřevěná hospodářská budova, která se nachází v těsné blízkosti rodinného domu, na něhož se požár rozšířil a zasáhl část střechy a jeden pokoj, který byl v rekonstrukci.

Hasiči ihned začali požár hasit. Díky jejich rychlému zásahu byla obytná budova uchráněna. Taktéž nebyl nikdo zraněn.

Lokalizaci požáru vyhlásil velitel zásahu devět minut po jedné hodině v noci. Poté probíhaly dohašovací práce a velitel zásahu oznámil redukci sil a prostředků. Některé jednotky se začaly postupně vracet na své základny. Ve tři hodiny již byl požár zlikvidován. Na své stanice se vrátily všechny jednotky. Na místě zůstali pouze místní hasiči z Hrachovce, kteří do sedmé hodiny ranní dohlíželi na požářiště.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Výše škody se vyšplhala na jeden milión korun. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na pět miliónů korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem