HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zemědělského skladu na Bruntálsku

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pondělí na úterý 19.6.2012 u požáru zemědělského skladiště v obci Světlá Hora (okres Bruntál). Obešel se bez zranění. Škoda na hale, uskladněném seně, slámě a dřevu byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc korun.
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru bývalé stáje pro koně, využívané jako skladiště, informováno v pondělí zhruba čtvrt hodiny po 23. hodině. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Bruntále třemi cisternami, společně s ní dvě jednotky dobrovolných hasičů – ze Světlé Hory a Andělské Hory. Kvůli možnosti rychlého rozšíření ohně byla dodatečně povolána i jednotka dobrovolných hasičů z Vrbna pod Pradědem (dvě cisterny).
 
Hasiči zasahovali v dýchací technice, nasadili přetlakové ventilátory pro odvětrání haly. Po příjezdu speciálního nakladače byly balíky vyváženy na přilehlou planinu, kde je hasiči prolévali vodou. Oheň dostali pod kontrolu za hodinu, dohašování jim zabralo další dvě a půl hodiny. Místní dobrovolní hasiči hlídali požářiště do úterních ranních hodin.
 
Bývalou stáj o půdorysu 30 x 25 metrů tvořila ocelová konstrukce a zdi ze sklolaminátu. Požár poničil hliníkovou střešní krytinu, balíky sena a slámy, zemědělskou techniku (valník, mulčovací stroj, bedna na jeho převoz, rotační žací lišta, sběrný vůz), uskladněné dřevo a krmivo pro koně. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena zástupci vlastníka na 750 tisíc korun. Příčina jeho vzniku je v šetření vyšetřovatelů HZS MSK a Policie ČR.
 
Odkazy do noveho okna

pozarsladSvetlaHora (2)

pozarsladSvetlaHora (2) 

Detailní náhled

pozarsladSvetlaHora (3)

pozarsladSvetlaHora (3) 

Detailní náhled

pozarsladSvetlaHora (4)

pozarsladSvetlaHora (4) 

Detailní náhled

pozarsladSvetlaHora (7)

pozarsladSvetlaHora (7) 

Detailní náhled

pozarsladSvetlaHora (8 BR)

pozarsladSvetlaHora (8 BR) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem