HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár rodinného domu

Tři jednotky hasičů zasahovaly při požáru novostavby v Bělči nad Orlicí. 

   Dne 30.10. ve 2:22 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár rodinného domu v Bělči nad Orlicí. Oznamovatel si všiml mohutných plamenů, které vystupovaly střechou rodinného domu v sousedství a vyjádřil také obavy, že se uvnitř budovy mohou nacházet osoby.
   Na místo byly neprodleně povoláni profesionální hasiči z Hradce Králové a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem a Svinar. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná se o přízemní zděnou novostavbu rodinného domu krátce před kolaudací. Majitel objektu a jeho družka se v době příjezdu jednotek již nacházeli mimo dům, naštěstí nezranění. Nikdo další uvnitř nezůstal. Plameny zachvátily převážnou část střechy, hasiči neváhali a začali hasit za pomocí čtyř vodních proudů, včetně jednoho proudu z automobilového žebříku.
   Požár byl uhašen před třetí hodinou ranní. Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požárů, který posoudil vzniklé škody. Ohněm byla zničena především střecha budovy, nosné a stropní konstrukce. To vše zhruba v hodnotě 1,5 milionů korun, uchráněné hodnoty vyšetřovatel stanovil ve výši 2 milionů korun. Dohledem nad požářištěm do ranních hodin byla pověřena jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Svinar. 
   Příčina požáru je v šetření, dle prvotního ohledání místa a svědectví majitele je nicméně zřejmé, že požár vznikl poté, co bylo ve večerních hodinách zcela poprvé zatopeno v krbových kamnech.    
   Při požáru domu nebyl zraněn nikdo z jeho obyvatel ani ze zasahujících hasičů.  
 
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraj
Odkazy do noveho okna

Běleč-30.10.-1

Běleč-30.10.-1 

Detailní náhled

Běleč-30.10.-2

Běleč-30.10.-2 

Detailní náhled

Běleč-30.10.-3

Běleč-30.10.-3 

Detailní náhled

Běleč-30.10.-4

Běleč-30.10.-4 

Detailní náhled

Běleč-30.10.-5

Běleč-30.10.-5 

Detailní náhled

HK300128

HK300128 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem