HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejtvrdší hasiči se sjeli do Plzně

(31.05.2023) Závodníci soutěžili v disciplínách TFA. 

Série Českého poháru v disciplínách Toughes Firefighter Alive (TFA) – nejtvrdší hasič přežívá, pokračovala poslední květnový den v Plzni na náměstí před katedrálou svatého Bartoloměje, a to v rámci IX. ročníku o Pohár ředitele HZS Plzeňského kraje.

I tentokrát soutěžící absolvovali následující disciplíny (maximální doba na splnění disciplín na prvních třech úsecích je 4 minuty, poslední úsek je časově neomezen):

  • 1. úsek: běh s požárními hadicemi, sbalení dvou hadic B a jejich vložení do boxu
  • 2. úsek: 80 úderů palicí v hammer boxu, s 20 kg závažím proběhnutí tunelem, transport figuríny (úchopem obouruč zezadu tzv. Raitekův úchop) na vzdálenost 60 m, překonání třímetrové bariéry
  • 3 úsek: práce s žebříkem s vytažením břemene na lešení a v druhé části spojení proudnice s monitorem
  • 4. úsek: a na závěr závodníci vyběhli do desátého nadzemního podlaží výškové budovy

Každý závodník všechny disciplíny provádí průběžně v jednom čase a v předepsané výstroji – což znamená triko, kompletní třívrstvý zásahový oblek včetně odnímatelných vrstev, přilba pro hasiče, zásahové (pracovní) rukavice dle vlastního uvážení, sportovní obuv a s izolačním vzduchovým dýchacím přístrojem na zádech.

10.jpeg
 

Soutěže se účastnilo 89 závodníků včetně dvou žen. Ze Zlínského kraje závodilo 8 profesionálních hasičů. Nejlépe se dařilo Martinu Hruškovi, který v kategorii „C“ (45 a více let) obsadil 2. místo. V kategorii „B“ (35 až 44 let) se na 8. místě umístil Petr Smilek a na 12. místě Petr Sladký. Nejvíce zástupců jsme měli v kategorii nejmladších závodníků („A“ – 18 až 34 let). Zde na 4. místě skončil Martin Januš, na 6. místě Patrik Doležel, na 15. místě Matěj Beníček, na 21. místě Petr Kašpárek a na 27. místě Ondřej Plášek.

Vítězům gratulujeme a všem závodníkům přejeme do dalších soutěží mnoho úspěchů.

Výsledky: https://tfa.hzscr.cz/plzen23/vysledky.php?kategy=0&useky=0

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

12.jpeg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem