HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nedbalost při svařování zavinila požár garáže a rodinného domu ve Vinarech

Vinary – požár – 22. 1. 11:34

Osm jednotek hasičů zasahovalo v neděli ve Vinarech u požáru garáže, která je součástí rodinného domu. Požár byl ohlášen na krajské operační a informační středisko HZS před polednem. Už při příjezdu jednotek na místo události se plameny rozšířily stropem do podkroví, zasažena byla větší část domu.

Místo zásahu bylo rozděleno na dva úseky, na hašení nasadily jednotky čtyři vodní proudy. Hasiči museli vynést mimo zasažený objekt větší množství nahromaděného materiálu a rozebírali konstrukce tak, aby mohli vyhledat i za pomoci termokamery případná skrytá ohniska. Aby bylo místo události dostatečně zásobeno hasební vodou, byla zřízena dvě čerpací stanoviště. Hasiči pracovali také v dýchacích přístrojích, pro plnění lahví vzduchem byl na místě k dispozici protiplynový kontejner.

Kolem 14:30 hod. byl požár lokalizován a dál se nešířil. Před 16. hodinou pak velitel zásahu ohlásil likvidaci události, nikdo nebyl při zásahu zraněn. Místo požáru bylo do večerních hodin pod dohledem dobrovolné jednotky.

Vyšetřovatelé HZS provedli ohledání místa události, přičemž zjistili, že příčinou vzniku požáru byla nedbalost při svařování. Škoda byla vyčíslena asi na dva miliony korun. Uchráněné hodnoty představují asi jeden milion korun.

Na likvidaci požáru se podíleli profesionální hasiči z Nového Bydžova a centrální stanice Hradec Králové a JSDH Smidary, Nový Bydžov, Vinary, Hlušice, Skřivany, Králíky. Dobrovolné jednotky z Nechanic a Chlumce nad Cidlinou držely zálohy na vlastních zbrojnicích pro případ jiné mimořádné události.

P Vinary (1).jpeg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Vinary (1)

P Vinary (1) 

Detailní náhled

P Vinary (1)

P Vinary (1) 

Detailní náhled

P Vinary (2)

P Vinary (2) 

Detailní náhled

P Vinary (2)

P Vinary (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem