HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nedbalost majitele hořícího objektu přišla na sto padesát tisíc korun

(19.12.2019) Pět minut před druhou hodinou noční vyjely čtyři jednotky hasičů k hlášenému požáru zahradního domku s udírnou na pozemku u rodinného domu v Morkovicích - Slížanech na Kroměřížsku. 

Postupně se u hořícího objektu sjeli hasiči ze stanice Morkovice - Slížany, Kroměříže, místní dobrovolná jednotka a jednotka ze Zborovic. Velitel zásahu potvrdil požár střechy zahradního domku. V okamžiku příjezdu první jednotky na místo hlášené události byla střecha v plamenech. Hasiči okamžitě začali s likvidací požáru, a to s využitím dvou proudů hasební vody. Další hasiči postupně vynášeli z objektu uskladněné věci včetně dvou propan-butanových lahví. Díky tomu nešťastnému majiteli zachránili hasiči z hořícího objektu velké množství uskladněného majetku. I tak se vzniklá škoda vyšplhala na sto padesát tisíc korun. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny na tři sta tisíc korun.

Následně hasiči postupně rozebírali střechu, kontrolovali prostor termokamerou a dohašovali skrytá ohniska.

Na místo požáru se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjišťoval příčinu vzniku požáru. Šetřením zjistil, že k požáru došlo nedbalostním jednáním, neboť v těsné blízkosti udírny - topiště bylo uskladněné dřevo, které začalo hořet.

Po likvidaci požáru hasiči místo předali zpět majiteli. Na místě na dohlídku zůstali místní dobrovolní hasiči.

Naštěstí při požáru nikdo neutrpěl újmu na zdraví.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem