HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nákladní automobil sjel v Rusavě na Kroměřížsku ze silnice do potoka.

(26. 7. 2019) Na vyproštění a likvidaci následků nehody nákladního automobilu v Rusavě v okresu Kroměříž se zúčastnily čtyři jednotky profesionálních hasičů. 

Nehoda nákladního automobilu byla hasičům ohlášena v 14:30 hodin. Na místo nehody byli vysláni hasiči z Bystřice pod Hostýnem a Holešova.

Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že nákladní automobil sjel mimo komunikaci do potoka. Řidič byl zraněný a z vozidla unikaly provozní kapaliny. Hasiči předali řidiče do péče zdravotníků, kteří ho později převezli do nemocnice. Hasiči dále unikající provozní kapaliny zachytili s pomocí sorpčních hadů. Vodní hladinu zasypali sypkou sorpční látkou, kterou později odebrali do plastových nádob. Z důvodu úniku provozních kapalin si velitel zásahu vyžádal asistenci zástupce Odboru životního prostředí, s kterým se dohodli na dalším postupu likvidace. Také si vyžádal příjezd technického chemického automobilu s požární stanice Kroměříž.

Nákladní automobil stál v korytě potoka asi 2 metry pod úrovní silniční komunikace. Velitel zásahu si proto vyžádal příjezd vyprošťovacího automobilu z požární stanice Otrokovice. Vyprošťovací práce začaly v 16:19 hodin a byly ukončeny v 18:48 hodin.

Po odvozu vozidla odtahovou službou hasiči uklidili silnici a vrátili se zpět na stanice.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem