HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na okraji Ostravy shořel autobus, škoda 4 miliony korun

Bez zranění 30 cestujících i řidiče, který použil dva hasicí přístroje 

Dvě jednotky hasičů se sedmi vozidly zasahovaly v pátek 22.6.2012 vpodvečer a večer v Ostravě-Polance nad Odrou, místní části Janová, u požáru linkového autobusu Dopravního podniku Ostrava (DPO) číslo 64. Oheň autobus zcela zničil, škoda byla předběžně odhadnuta na 4 miliony korun. Zhruba tři desítky cestujících vyvázly bez zranění.
 
Autobus jel po své pravidelné trase z klimkovických sanatorií do Ostravy-Svinova. Když stál na zastávce uprostřed části Janová, všiml si řidič předjíždějícího vozidla, že zezadu z motoru autobusu stoupá kouř. Upozornil řidiče, který ihned vyzval cestující k opuštění autobusu a začal oheň hasit. Dva přenosné hasicí přístroje ale na oheň nestačily, proto řidič informoval dispečink DPO a ten hasiče.
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno zhruba ve čtvrt na šest. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Zábřeh šesti vozidly, včetně chemického kontejneru, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů z Polanky nad Odrou.
 
Když přijeli hasiči do Janové, hořel již celý autobus. Oheň dostali pod kontrolu během sedmi minut. Hasiči také preventivně zakryli kanálové otvory. Část nafty, která vytekla na silnici, zasypali sorbentem, zbytek přečerpávali do barelů.
 
O události byla informována Česká inspekce životního prostředí, referáty životního prostředí ostravského magistrátu a krajského úřadu a také podnik Povodí Odry. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada v motorové části autobusu.
 
Další foto z DPO a HZS MSK je na: http://www.pozary.cz/clanek/56189-na-okraji-ostravy-shorel-autobus-skoda-4-miliony-korun/
Odkazy do noveho okna

pozarbusJanovaIIOstrava_odDPO (1)

pozarbusJanovaIIOstrava_odDPO (1) 

Detailní náhled

pozarbusJanovaIIOstrava_odDPO (2)

pozarbusJanovaIIOstrava_odDPO (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem