HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Moravskoslezští hasiči mají v úterý na kontě tři desítky zásahů kvůli větru

           
Aktualizace v úterý 31.3. v 19:00 hodin:
 
Na téměř tři desítky událostí dnes (v úterý 31.3.2015) stoupl počet zásahů jednotek profesionálních (HZS MSK) a dobrovolných hasičů v souvislosti se silnými poryvy větru.
 
K zásahům začali hasiči vyjíždět hodinu před polednem. Dnes večer se situace v Moravskoslezském kraji uklidnila.
 
Hasiči hlavně uklízeli a řezali vyvrácené a nebezpečně nakloněné stromy a silné větve, hlavně nad silnicemi a chodníky. Několikrát museli provizorně přibíjet ke střešním konstrukcím uvolněné plechy. Užitečným pomocníkem jim byla výšková technika - automobilové plošiny a automobilové žebříky.
 
            Stejně jako včera (v pondělí) bylo nejvíce výjezdů v okrese Opava (včera celkem 19, dnes 12), v okrese Frýdek-Místek 8, Karvinsko a Novojičínsko po 3, dva výjezdy v okrese Ostrava-město, žádný na Bruntálsku. Nemám informace o zraněních osob v souvislosti s těmito zásahy.
 
V pondělí vyjížděli moravskoslezští hasiči k událostem kvůli větru celkem 52x. Také bez zranění.
 
---------------------------------
Stav k 15:00:
 
Ke dvěma desítkám událostí dnes (v úterý 31.3.2015) dosud vyjeli jednotky profesionálních (HZS MSK) a dobrovolných hasičů v souvislosti se silnými poryvy větru. První zásah měli zhruba od 11:00 hodin.
 
            Stejně jako včera (v pondělí) jich je dosud nejvíce v okres Opava (včera celkem 19, dnes již 11), v okresech Frýdek-Místek, Karviná a Nový Jičín po dvou, jedna v okrese Ostrava-město. Zatím nemám informace o zraněních.
 
            Hasičům se již podařilo vytáhnout u obce Nové Sedlice na silnici 1/11 z příkopu přívěs kamionu, kam jej po dnešním poledni natlačil silný vítr. Na místě zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Opavě, včetně vyprošťovacího speciálu na podvozku Tatra 815, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů z Hrabyně.
 
            V Opavě a okolí dělá silný vítr velkou neplechu. Jeden z vyvrácených stromů se opřel o stěnu budovy psychiatrické léčebny v Olomoucké ulici, vítr také strhnul část plechové krytiny ze střechy objektu v Nákladní ulici (asi 30 metrů čtverečních). Jednotka HZS MSK ze stanice Opava zde vedle odklízení spadlé části střechy také provizorně upevňuje další pouze odchlípnuté kusy krytiny.
 
            Uvolněné plechy ze střechy dnes před polednem například sundávala jednotka HZS MSK ze stanice Ostrava-Poruba v Ostravě-Třebovicích v ulici 5. Května. Kolegové z Bohumína zase přibíjeli plechy na dvoupatrovém obytném domě na bohumínském náměstí TGM a ještě donesli zpět na střechu k přibití dva již spadlé velké kusy.
 
            V Třinci-Oldřichovicích spadl na dráty nízkého napětí vzrostlý strom. Hasiči (HZS MSK Třinec + JSDHO Třinec-Oldřichovice) asistovali elektrikářům při sundání a ořezání olše, především uklízeli nařezané kusy kmenu. Kvůli spadlému stromu museli děti ze zdejší mateřské školy přenášet přes plot.
Odkazy do noveho okna

strechavitrNakladniOpava (1)

strechavitrNakladniOpava (1) 

Detailní náhled

strechavitrNakladniOpava (2)

strechavitrNakladniOpava (2) 

Detailní náhled

strechavitrNakladniOpava (3)

strechavitrNakladniOpava (3) 

Detailní náhled

strechavitrTGMBohumin (KI) (1)

strechavitrTGMBohumin (KI) (1) 

Detailní náhled

strechavitrTGMBohumin (KI) (2)

strechavitrTGMBohumin (KI) (2) 

Detailní náhled

strechavitrTGMBohumin (KI) (3)

strechavitrTGMBohumin (KI) (3) 

Detailní náhled

strechavitrTGMBohumin (KI) (4)

strechavitrTGMBohumin (KI) (4) 

Detailní náhled

stromnadratechTrinecOldrichovice (FM)

stromnadratechTrinecOldrichovice (FM) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem