HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR v požárním sportu se reprezentaci Libereckého kraje vydařilo

O víkendu se v Ústí nad Labem konalo Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. 

Šampionátu se účastnila také reprezentace Libereckého kraje. Do Ústeckého kraje odcestovali profesionálové za HZS Libereckého kraje, dobrovolné hasiče zastupovali muži SDH Bozkov a ženy SDH Poniklá.

Pátek patřil výstupům na cvičnou věž, sobota pak běhu jednotlivců na 100m překážek a štafetám 4x100m, nedělní program byl připraven na požární útoky.

V disciplíně výstup na cvičnou věž nás reprezentovali naši profesionální hasiči a v soutěži jednotlivců členky SDH Poniklá Šárka Jiroušová s Danou Butulovou, družstva dobrovolných hasičů v této disciplíně nesoutěží.

Mezi muži si za nás nejlépe vedl Martin Kulhavý, který s časem 15,67s obsadil 41. místo. V jednotlivcích Šárka Jiroušová časem 7,48s získala mistrovský titul v kategorii žen.

V běhu jednotlivců na 100m překážek se v kategorii muži HZS za libereckou reprezentaci nejlépe umístil Jan Kučera, který obsadil 30. místo s výsledným časem 17,20s. V kategorii muži SDH si nejlépe vedl Tomáš Blažek, reprezentující SDH Bozkov na 27. místě, s výsledným časem 17,54s. Nejlepší umístění v této disciplíně však měla reprezentantka SDH Poniklá Šárka Jiroušová, která s výsledným časem 15,37s ovládla tuto disciplínu a odváží si z Ústí nad Labem zlatou medaili. Čtvrté místo pak patřilo její kolegyni z SDH Poniklá Daně Butulové s časem 16,57s.

V následných rozbězích se poté rozhodovalo o absolutní mistryni republiky. Tou se stala Šárka Jiroušová z SDH Poniklá časem 15,64 s, před stříbrnou Danou Butulovou z SDH Poniklá s časem 16,40 a bronzovou Petrou Chovancovou z SDH Horní Lideč s časem 22,24

V podvečerní štafetě 4x100m s překážkami, svou kategorií jednoznačně ovládly ženy SDH Poniklá, když si s časem 62,85s vyběhaly první místo. Muži SDH Bozkov v této disciplíně obsadili 8. místo s časem 61,71s a muži HZS obsadili 13. místo s časem 65,54s.

Šampionát vrcholil v neděli posledním soutěžním dnem, který patřil královské disciplíně-  požárnímu útoku. V kategorii muži HZS se Liberecký kraj časem 24,84s umístil na 13. místě. V celkovém pořadí družstev pak obsadil také 13. místo s 53 body. Požární útok v kategorii muži SDH vyhrál SDH Bozkov časem 26,07 a získal tak v této disciplíně titul Mistrů republiky. V celkovém hodnocení družstev se muži SDH Bozkov umístili na 5. místě s 20 body. V kategorii žen předvedla SDH Poniklá požární útok s časem 25,97s, který stačil na 6. místo a v celkovém pořadí družstev poté obsadily krásné 2. místo.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Foto: HZS LK, Bc. Karel Čermák

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

MČR požární sport LKMČR požární sport LK

vytisknout  e-mailem