HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Liberecký kraj poskytl v roce 2022 profesionálním hasičům 5 milionů

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje v roce 2022 obdržel do svého rozpočtu 5 milionů korun od Libereckého kraje v rámci projektu s názvem Dlouhodobá podpora HZS LK. 

Díky této významné finanční podpoře Libereckého kraje mohli profesionální hasiči v minulém roce realizovat následující aktivity.

Koncem června bylo na stanice Semily a Česká Lípa zakoupeno potřebné vybavení k  osvětlení místa zásahu – tzv. osvětlovací LED systémy, které do té doby chyběly. Tato zařízení se používají při zásahové činnosti, kdy je zapotřebí osvětlení místa při řešení technických zásahů, jako jsou zásahy u dopravních nehod, záchranné práce v terénu nedostupném pro těžkou techniku apod. Díky efektivnímu osvětlení hasiči můžou kvalitně zasahovat i za špatných světelných podmínek.

V červenci bylo pořízeno 5 akumulátorových hydraulických vyprošťovacích sad v celkové hodnotě 2 217 930 Kč včetně DPH, které mají své místo ve  vozidlech CAS a jsou využívány při zásazích u dopravních nehod. Velkou výhodou těchto vyprošťovacích sad je efektivita a flexibilita při provádění zásahové činnosti. Zasahující hasič při manipulaci není omezen vzdáleností mezi nástrojem a zdrojem. O předání této techniky si můžete přečíst na našem webu.

Z projektu Dlouhodobá podpora HZS LK byla financována také oprava automobilového žebříku AZ 30 M1Z na podvozku MAN. Trvala několik měsíců a dokončena byla v prosinci 2022, stála celkem 2 919 097,17 Kč vč. DPH. Oprava byla nezbytná z důvodu potřeby zajištění akceschopnosti jednotek požární ochrany a vyhovujícího technického stavu vozidla pro jeho využití v operačním řízení.

Za významnou finanční podporu patří Libereckému kraji velké poděkování.

Dlouhodobá podpora HZS LK – přehled výdajů:
Osvětlovací LED systémy s příslušenstvím           169 016 Kč vč. DPH
Elektrohydraulické vyprošťovací zařízení              2 217 930 Kč vč. DPH
Oprava žebříku AZ30 Camiva                               2 919 097,17 Kč vč. DPH
Celkem                                                                  5 306 043,17 Kč vč. DPH
Liberecký kraj poskytl dotaci ve výši                      5 000 000 Kč vč. DPH

Dofinancování výše uvedených výdajů bylo zabezpečeno z mimorozpočtových zdrojů HZS Libereckého kraje.

Autor: por. Mgr. Jaroslava Benešová

vytisknout  e-mailem