HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ledovka potrápila řidiče, hasiči evakuovali lidi z uvízlých automobilů na opavsku

V předvečer štědrého dne zasahovali hasiči na opavsku u automobilů, které uvízly na komunikacích v okolí obcí Hlubočec, Pustá Polom a Budišovice. Naplnila se výstraha meteorologů a silnice pokryla ledovka.
Dne 23.12.2012 byly v 20:57 hodin nahlášeny uvízlé automobily na silnicích vedoucích k obci Pustá Polom, a to jednak od obce Hlubočec a také od obce Budišovice. Silnice pokryla ledovka, která se tvořila v důsledku deště, který dopadal na promrzlý povrch komunikací. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů (HZS Moravskoslezského kraje, stanice Opava a SDH Pustá Polom) se dvěma cisternami a vyprošťovacím automobilem. Dle sdělení řídícího důstojníka HZS Moravskoslezského kraje, územního odboru Opava se na silnicích nacházelo 10 uvízlých automobilů, ze kterých hasiči evakuovali celkem 17 osob. Ty byly nejprve přepraveny do hasičské zbrojnice v Pusté Polomi, odkud je později místní dobrovolní hasiči dopravili do jejich bydlišť v blízkém okolí.
Během záchranné akce byla hasičům nahlášena uvízlá sanitka, která díky ledovce nemohla dojet k pacientovi do Pusté Polomi. Osádka záchranářů i s potřebným vybavením byla proto naložena do vozidla dobrovolných hasičů z Pusté Polomi, kteří je dopravili k pacientce. Hasiči také vyprošťovali sypač, který uvízl u obce Budišovice. Záchranná akce byla ukončena kolem třetí hodiny noční.Podle mi dostupných informací nedošlo k žádnému zranění.

V ostatních částech kraje nemám hlášeny větší problémy v souvislosti s ledovkou, pouze u Bílovce zasahovali hasiči v podvečer 23.12.2012 u uvízlého autobusu. Hasiči však autobus nevyprošťovali, jeho vyproštění si zajistil majitel sám. Ani u této události nemám hlášeno žádné zranění.

vytisknout  e-mailem