HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradecký hasič uspěl na soutěži o nejtvrdšího hasiče

V uplynulých dnech se před budovou Regionálního centra Olomouc uskutečnila soutěž TFA Olomouc 2015 o nejtvrdšího hasiče.  

Soutěž, která klade vysoké nároky na fyzickou připravenost a odolnost hasičů je součástí Českého poháru soutěží v disciplínách TFA a čítá celkem pět závodů. V září se ti nejlepší z nejlepších potkají a změří síly na Mistrovství Hasičského záchranného sboru (HZS) ČR v TFA v Ostravě.
 
Nejnáročnější hasičské soutěže se zúčastnilo 97 profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů z celé České republiky. Ti museli v kompletním zásahovém oděvu a s dýchacím přístrojem o celkové hmotnosti kolem osmnácti kilogramů zdolat silové disciplíny rozdělené do tří úseků a nakonec je čekal výstup do osmnáctého patra Regionálního centra.
 
V nejsilnější kategorii do 35 let dosáhl velkého úspěchu královéhradecký profesionální hasič Ondřej Rosenkranz, který v konkurenci 57 závodníků obsadil skvělé 3. místo v čase 6:01,9. V celkovém pořadí všech závodníků se umístil také na třetí příčce a dosáhl tak jednoho ze svých nejlepších umístění v disciplínách TFA. Z celkového prvenství se již poněkolikáté radoval Lukáš Novák z HZS hl. m. Prahy, který celou trať zvládl v čase 5:31,4, za ním skončil Jan Haderka z HZS Zlínského kraje v čase 5:54,1.
 
Soutěže se zúčastnilo téměř kompletní reprezentační družstvo HZS ČR, které dosahuje velmi dobrých výsledků i na mezinárodních soutěží.
 
 Foto: HZS Královéhradeckého kraje
Odkazy do noveho okna

Soutěž v TFA - Ondřej Rosenkranz

Soutěž v TFA - Ondřej Rosenkranz 

Detailní náhled

zleva Lukáš Novák, Jan Haderka a Ondřej Rosenkranz

zleva Lukáš Novák, Jan Haderka a Ondřej ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem