HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krajské kolo soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod zná své vítěze

V areálu před turnovskou stanicí profesionálních hasičů se v sobotu 18. května 2024 uskutečnil další ročník krajského kola soutěže hasičů ve vyprošťování u dopravních nehod. Divákům se představilo celkem 15 družstev profesionálních i dobrovolných hasičů. Kterým soutěžním týmům se dařilo nejlépe? 

Nad 21. ročníkem Krajské soutěže HZS Libereckého kraje – Memoriálem nprap. Jiřího Kocourka a 12. ročníkem Krajské soutěže JSDHO Libereckého kraje převzalo záštitu město Turnov, kterému tímto patří velké poděkování. Stejně jako váženým partnerům, bez nichž by se soutěž nemohla uskutečnit v takové podobě.

Foto„Chtěl bych především poděkovat profesionálním hasičům i jejich dobrovolným kolegům, kteří se ve svém volném čase připravují na zásahy a pomáhají zachraňovat nejenom majetky, ale také životy,“ uvedl při zahájení hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Kromě něj byli při slavnostním zahájení přítomni i další hosté, jako například poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Ondřej Lochman, náměstkyně krajské starostky dobrovolných hasičů Libereckého kraje Kateřina Slavíková či starosta města Turnov Tomáš Hocke. Úvodního slova a uvítání soutěžících se ujal také ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Jan Hadrbolec, který část svého projevu adresoval soutěžícím: „Přeji vám, abyste při soutěži zúročili nejen své znalosti z odborné přípravy, kterou pravidelně provádíte, ale také zkušenosti od zásahů.“

Rozhodčí pozorně sledovali soutěžní výkony všech a hodnotili taktiku a techniku provedení zásahu a poskytování předlékařské pomoci. Z týmů profesionálních hasičů od rozhodčích získali nejvíce bodů soutěžící ÚO Jablonec nad Nisou HZS Libereckého kraje, kterým se podařilo obhájit loňské vítězství. Druhé místo obsadilo družstvo HZS podniku Správa železnic Liberec a třetí příčka patřila hasičům reprezentujícím ÚO Liberec HZS Libereckého kraje. Mezi dobrovolnými hasiči se nejvíce dařilo dobrovolným kolegům z Nového Boru. Stříbrné umístění vybojovali hasiči JSDHO Desná a bronz si odvezli domů hasiči z Višňové.  Kompletní výsledkovou listinu naleznete níže.

FOTOGALERII se snímky ze soutěže od Jaromíra Mottla najdete v tomto odkaze.

Děkujeme všem zúčastněným týmům za velké soutěžní nasazení a skvělé výkony! Vítězům gratulujeme a těšíme se na příští ročník krajského kola soutěže.

text: por. Jaroslava Benešová
video: nprap. Jakub Kozák
foto: Jaromír Mottl

Foto

Foto

vytisknout  e-mailem