HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kamion se převrátil na dodávku, hasiči vyprošťovali jejího řidiče a spolujezdce

K vážné dopravní nehodě došlo včera 17. července 2014 odpoledne na silnici z Rybné nad Zdobnicí směrem na Žamberk na Rychnovsku.  

Na místo události byly ve 13:38 hodin povolány jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a sousedního Pardubického kraje ze stanic Žamberk a Ústí nad Orlicí, dále dobrovolní hasiči z Rybné nad Zdobnicí a Slatiny nad Zdobnicí. Na místo vyjely posádky pozemní i letecké záchranné služby.
Na silnici č. I/11 došlo k nehodě kamionu, který se převrátil na dodávku. Její řidič a spolujezdec zůstali zaklínění uvnitř kabiny. Hasiči z Pardubické kraje ještě před příjezdem rychnovských hasičů vyprostili spolujezdce z dodávky, u něhož přivolaný lékař konstatoval smrt. Těžce zraněný řidič byl stále zaklíněný ve vozidle a hasiči k němu měli velmi špatný přístup. Nejdříve museli pomocí jeřábu nadzvednout kamion a vytáhnout dodávku. Následně ho pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprostili z vraku a předali do péče lékaře a záchranářů. Po nezbytném ošetření a zajištění zdravotního stavu byl muž letecky transportován do královéhradecké nemocnice. Řidič kamionu byl také zraněn a převezen do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření u obou havarovaných vozidel a zasypali uniklé provozní kapaliny. Na vyproštění kamionu byla povolána těžká technika specializované firmy. Hasiči ale nejprve museli vyložit náklad z návěsu a až potom bylo možné kamion vyprostit zpět na silnici.  Na místo byla povolána Správa a údržba silnic, která uklidila vozovku a naložila poškozené zboží z kamionu, které se vysypalo na silnici. Silnice byla několik hodin uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou
Odkazy do noveho okna

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (1)

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (1) 

Detailní náhled

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (2)

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (2) 

Detailní náhled

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (3)

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk (3) 

Detailní náhled

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk

14-07-17 Rybná n.Z. - Žamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem