HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

IV. mistrovství České republiky družstev v klasických disciplínách CTIF

Absolutní vítězství obhájilo družstvo profesionálních hasičů Královéhradeckého kraje 

Dnes 28. září 2013 se ve Dvoře Králové nad Labem na atletickém hřišti na nábřeží Jiřího Wolkera konalo čtvrté mistrovství ČR v disciplínách CTIF. V úvodu byli představení vzácní hosté soutěže, mezi kterými byli například první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje ing. Otakar Ruml, starostka města Dvůr Králové Mgr. Edita Vaňková, náměstek generálního ředitele HZS ČR plk. ing. František Zadina, starosta SH ČMS ing. Karel Richtr, ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje plk. ing. František Mencl, starosta SH ČMS Královéhradeckého kraje Jiří Orság a další.

Pod zkratkou CTIF rozumíme Mezinárodní technický výbor pro prevenci a hašení požárů. Jedná se o celosvětovou organizaci, jejíž součástí je také pořádání soutěží v CTIF. Ve Dvoře Králové se letos představilo celkem 31 družstev dobrovolných hasičů z České republiky a dalších Evropských zemí (Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, Chorvatsko a Itálie) a profesionální hasiči z Hradce Králové. Soutěžící poměřili svoje síly v disciplínách požární útok (nasucho) a štafetový běh s překážkami. Družstva byla rozdělena do několika kategorií (A – dobrovolní hasiči ženy a muži bez započtení věkových rozdílů, B – ženy a muži nad třicet let). Samostatnou kategorií byli profesionální hasiči. Disciplíny CTIF kladou důraz na rychlost i přesnost týmové spolupráce a každá sebemenší chyba je postihována trestnými body.

V kategorii dobrovolných hasičů ve třídě A mužů si nejlépe vedl sbor dobrovolných hasičů z Michálkovic, na druhém místě skončil sbor dobrovolných hasičů Zwingendorf (Německo) a třetí pozici obsadili dobrovolní hasiči z Vlčkova.

V kategorii dobrovolných hasičů žen ve třídě A zvítězily dobrovolné hasičky Zaprešič (Chorvatsko), na druhé příčce skončilo SDH Velké Meziříčí a bronzové medaile si odvezly ženy z Pískové Lhoty.

V kategorii dobrovolných hasičů žen ve třídě B se na prvním místě umístily hasičky z SDH Skalice, v kategorii dobrovolných hasičů B mužů zvítězilo družstvo z Vlčnova.

Vítězem v kategorii profesionálních hasičů a zároveň absolutním vítězem celého Mistrovství ČR v klasických disciplínách v CTIF se stalo družstvo profesionálních hasičů Královéhradeckého kraje.

Soutěžícím i všem přítomným divákům se soutěž líbila jistě nejenom kvůli sportovním výkonům a příjemnému podzimnímu počasí, ale nepochybně také kvůli hojné účasti zahraničních  soutěžních družstev. Celkově se v letošním roce přihlásilo  o třináct soutěžních družstev více než v roce loňském, což svědčí o vzrůstajícím zájmu soutěžících a také velmi dobré organizační přípravě celé soutěže.

Pořadatelem této sportovní akce byl HZS Královéhradeckého kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje. Akce se konala pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a předsedy českého národního výboru CTIF plk. Drahoslava Ryby, za finančního přispění Královéhradeckého kraje.

 

vytisknout  e-mailem