HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace pro obyvatele Otrokovic.

(8.9.2015) Změna místní úpravy na účelové komunikaci výjezdu techniky z požární stanice HZS Otrokovice. 

V roce 2014 uskutečnila jednotka požární ochrany Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje stanice Otrokovice 359 výjezdů ve prospěch potřeb obyvatelstva Zlínského kraje. Během prvních 8 měsíců roku 2015 tato jednotka uskutečnila dalších 250 výjezdů.
 
Jednotka požární stanice Otrokovice je dislokována na ulici Příčná 1614, Otrokovice. V současné době se velké množství chodců a cyklistů pohybuje na účelové komunikaci vedoucí od sil. I/55 (tř.Osvobození) k požární stanici, která je prioritně určena k výjezdu požární techniky. Chodci a cyklisté užíváním této komunikace ohrožují nejen své zdraví a život, ale také komplikují rychlý a bezpečný výjezd požární techniky.
 
Z výše uvedeného důvodu je žádoucí  přesměrování pohybu chodců a cyklistů na bezprostředně přiléhající cyklostezku. Realizace přesměrování pohybu chodců bude spočívat v provedení místní úpravy vyznačením vodorovného resp. svislého dopravního značení. Tato změna místní úpravy bude provedena v měsíci říjnu roku 2015.
 
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje je přesvědčen, že tato změna místní úpravy výrazně neomezí potřeby chodců a cyklistů pohybujících se v této lokalitě a přispěje k jejich bezpečnosti a současně i k bezproblémovému pohybu požární techniky.

vytisknout  e-mailem