HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tísňová volání

 Tísňová volání v České republice - Co je tísňové volání, jak funguje, jaká jsou telefonní čísla, kdy volat, jak volat, jednotné evropské číslo tísňového volání atd. (odkaz na stránku GŘ HZS ČR)

Analýza způsobu řešení hovorů na linky tísňového volání HZS ČR - Způsob řešení hovorů na čísla tísňového volání, které jsou přijímány na pracovištích telefonních center tísňového volání Hasičského záchranného sboru České republiky - tísňová volání, ostatní volání, zlomyslná volání. (odkaz na stránku GŘ HZS ČR)

Hasiči Vás mají jako na dlani - o geografickém informačním systému (GIS) využívaném Hasičským záchranným sborem ČR pro příjem tísňových volání, nasazování a vysílání sil a prostředků na místo události a podporu krizového řízení. (odkaz na stránku GŘ HZS ČR)

Víš odkud voláš o pomoc na tísňovou linku 112? - příručka pro lepší určení lokace nahlášení mimořádné události, obsahuje podrobné informace jak konkretizovat místo lokace mimořádné události. (stažení příručky do počítače)

Ohlášení mimořádné události operátorům na tísňovou linku - poskytnutí důležitých informací operátorům tísňové linky, lokalizování místa odkud volám, odpovědi na časté dohady o volání na tísňové linky. (odkaz na stránku GŘ HZS ČR)

 Letáky, příručky, pomůcky, hry, prezentace, filmy, loga... - prezentační materiály Hasičského záchranného sboru ČR a informační materiály k přípravě na mimořádné události  - ke stažení. (odkaz na stránku GŘ HZS ČR) 

 Pro případ ohrožení - důležité informace a zásady, které by měl každý znát v případě ohrožení nebo vzniku různých druhů mimořádných událostí. (odkaz na stránky Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč)

Štěstí přeje připraveným - seriál krátkých videoklipů, který atraktivní a zároveň poučnou formou informuje, jak se správně zachovat při mimořádných událostech a jak jim pokud možno předejít. (odkaz na www.tvhasici.cz Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč)

Seznam osob, které používají zvláštní způsob tísňové komunikace nebo při jejichž záchraně je nunto uplatnit zvláštní pravidla a postupy

Geografické informační systémy (GIS)

 Internetový mobilní mapový klient GIS - vytvořený pro systém android v mobilních telefonech

 Internetový mapový klient GIS - je dostupný v rámci sítě internet, tedy je veřejně přístupný a lze s ním pracovat i pro potřeby obcí

GIS HZS ČR - Geografický informační systém je u Hasičského záchranného sboru ČR využíván telefonními centry tísňového volání linky 112 při příjmu tísňového volání, dále pro vyslání sil a prostředků na místo události a v neposlední řadě pro podporu krizového řízení. O významu GIS pro výkon činnosti HZS ČR, provozu a rozsahu nasazených technologií a jejich funkcí se dočtete zde.

vytisknout  e-mailem