HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zlínský dvojboj zná své vítěze

(28.07.2023) V pátek 28. července 2023 se na stanici profesionálních hasičů v Uherském Brodě sjeli sportovci, kteří změřili své síly v disciplínách požárního sportu. Zlínský dvojboj pořádal Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem HASIČI ZLÍN a Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska. 

Dalšího kola českého poháru ve dvojboji se zúčastnilo bezmála 90 závodníků z různých krajů České republiky a čtyři závodníci ze Slovenska. Pod zataženou oblohou soupeřily dvě kategorie mužského obsazení, a to do 35 let a nad 35 let.

Soutěž zahájil ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar se starostou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Vlastimilem Nevařilem. Poté se na start připravili již první soutěžící, kteří postupně absolvovali výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže a běh na 100 metrů s překážkami.

Nejvíce se v kategorii do 35 let v letošním roce dařilo zástupci ze Slovenska. Marián Rerko se na stupeň vítězů postavil s celkovým časem 30,68. Druhé místo s časem 30,74 získal Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje a těsně za ním s výsledkem 31,09 se umístil závodník z HZS Moravskoslezského kraje Daniel Klvaňa.

V kategorii nad 35 let se na prvním místě umístil Lukáš Hons z HZS kraje Vysočina, a to  s časem 32,35.  Soutěžící Petr Mařan z HZS Královéhradeckého kraje se umístil s časem 35,38 na místě druhém a třetí skončil závodník Jaroslav Hrdlička z HZS Plzeňského kraje s časem 36,15.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

136.jpegKategorie do 35 let

137.jpegKategorie nad 35 let

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem