HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár rodinného domu ve Zlíně v místní části Jaroslavice. Aktualizace

(27. 2. 2023) Ve Zlíně v místní části Jaroslavice v ulici U potoka hořel v pondělí, necelou hodinu po půlnoci, rodinný dům. 

Svědek nám v 0.53 hodin sdělil, že vidí plameny kolem domu. Operační důstojník hasičů vyhlásil 4 jednotkám požární poplach.

Průzkumem jsme zjistili, že hoří přístřešek, pod kterým bylo uskladněno dřevo, a od něj se požár šířil na střechu domu. Za asistence Policie České republiky jsme provedli násilný vstup do domu, abychom prověřili zdravotní stav obyvatel domu. V domě jsme ale žádné osoby nenalezli.

Hasební práce jsme prováděli v dýchacích přístrojích se 4 proudy vody. K hašení podkroví jsme využili i speciální hasicí zařízení CCS COBRA. Po lokalizaci požáru jsme s termokamerou kontrolovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po odkrytí podhledů či střešního pláště dohašovali.

Vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií rozhodl, že ohledání místa požáru bude provedeno dnes v dopoledních hodinách. Výše škody a příčina vzniku požáru tak prozatím nebyly určeny.

Na místě zůstává na dohlídku hlídka policie a jednotka SDH Statutárního města Zlín-Prštné.

Aktualizace 27.2.2023 v 11.30 hod.

V průběhu dnešního dopoledne se uskutečnilo na požářišti šetření vyšetřovatelů HZS Zlínského kraje společně se zástupci Policie ČR včetně psa. Příčina vzniku požáru nadále zůstává ve společném šetření. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 2 miliony korun a uchráněný majetek na 3 miliony korun.  

Autor: nprap. Roman Žemlička - HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem